Tallinn Airport GH juhatuse liikme Indrek Nõlvaku sõnul on elektriautode kasutuselevõtt ettevõttele oluline nii keskkonnaalaste eesmärkide kui ka kulude juhtimise vaatest.

„Möödunud aastal võtsime lennujaama territooriumil liikumiseks kasutusele esimesed elektrilised tõukerattad, mis töötajate poolt kiirelt ja soojalt vastu võeti. Selleks, et ka talvisel ajal saaksime teie töötajad sõita roheliselt õhusõidukeid teenindama, otsustasime soetada esimesed elektriautod. Hanke tulemusena sai meie heaks koostööpartneriks City Motors AS, kes täna autod üle andis,“ rääkis Nõlvak.

Ta lisas, et lennundus ei ole oma olemuselt küll keskkonnasõbralik tegevusala, kuid vastutustundliku maapealse käitlemise teenuse pakkujana teevad nad iga päev tööd selle nimel, et enda mõju keskkonnale vähendada.

Töötajate kasutusse jõudsid täiselektrilised sõiduautod Dacia Spring, mis hakkavad asendama fossiilkütustel töötavaid sõidukeid.

Uued elektriautod vahetavad välja väikesõidukid, mille aastane kütusekulu on ühe auto kohta umbes 2500 liitrit. Elektriliste autode kasutuselevõtuga väheneb ettevõtte aastas õhku eralduv emissioon hulk rohkem kui 17 000 kg võrra.