„Seoses täna lõunaks Virtsu-Kuivastu liinile tehtud pommiähvardusega oleme otsustanud võimaliku ohu ennetamiseks ja reisijate ning laeva turvalisuse tagamiseks reisijaid reisijasalongidesse mitte lubada,“ seisis teates. Ettevõte palus reisijailt mõistmist.

Politsei tegi pommiähvarduse tegija kindlaks, e-kirja saatis Harjumaal elav 31-aastane mees. „Oleme mehe praeguseks kinni pidanud ning ta viiakse edasiseks asjaolude selgitamiseks ja menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusesse,“ ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters.

„Pommiähvarduse tegemisel on tõsised tagajärjed. Politsei teeb alati kõik selleks, et oht välistada, ähvarduse tegija kiiresti kindlaks teha ja vastutusele võtta,“ sõnas Peters. 31-aastase mehe suhtes alustatakse kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Demineerijad kontrollisid mõlemad Virtsu-Kuivastu liinilaevad üle ning midagi ohtlikku ei tuvastanud. Laevaliiklus jätkub tavapäraselt.

Täna hommikul kella 8.40 ajal sai häirekeskus teate, et TS Laevade klienditeenindusele saabus e-kiri sisuga, et Virtsu-Kuivastu liinilaevale saabub täna lõuna ajal pomm.

„Demineerijad tegelevad ohu väljaselgitamisega ja kontrollivad Virtsu-Kuivastu laevu enne väljumist. Politsei tegeleb praegu ka pommiähvarduse teinud isiku kindlaks tegemisega,“ ütles Margo Peters varem.

Tallinna sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro ütles, et 11.25 Virtsust väljuval laeval on vastas pommirühm, kes kontrollib reisijaid enne pardale minekut.

Praeguse info kohaselt jääb 11.25 Kuivastust väljumine Arro sõnul ära, politsei on kohal ja kontrollib olukorda.

„Reaalset ohtu pole, aga oleme kõrgendatud valmisolekus,“ lisas ta.