Jälgi minevikku kõrgel

Jelgava Püha Kolmainu kirik

Jelgava Püha Kolmainu kiriku torni äsja avatud saalides võid avastada ajalugu eri meeltega ja lõbusalt. Põnevate visuaalsete ja heliefektidega vürtsitatud väljapanekul saad muu hulgas proovida, kuidas istuvad sulle selga ajaloolised pulmarõivad või kaunistavad sind iidsed ehted – seda kõike virtuaalselt. Siinsamas võid nautida ka hingematvat linnavaadet 37 meetri kõrguselt vaateplatvormilt – aga seda juba päriselt.

Puust nagu Viljandi

Jelgava Vanalinna hoone

Jelgava vanimas osas asub iidne puitarhitektuuri pärl Vanalinna hoone, mis jäi II maailmasõja ajal imekombel terveks. Tänu erinevatele interaktiivsetele, visuaalsetele ja helilahendustele saad siin sukelduda tagasi aega, kui hoone oma kunagisi elanikke võõrustas, ning uudistada põhjalikult toonast eluolu.

Jelgava Vanalinna hoone ekspositsioon

Läti traditsioonide ja käsitöö maja

Läti traditsioonide ja käsitöö maja

Lõunanaabrite käsitöölised on sama usinad kui meil. Suurepärane koht, kus võrrelda kindamustreid ja tutvuda lätlaste autentse käsitööga. Samas võib ka ise kudumist proovida ja jälgida, kuidas valmivad Semigallia kandi rahvarõivad. Tähele tasub panna ka maja ennast, restaureeritud jooniseid seintel ja suursugust mantelkorstent.

Talve võlumaa

Jääskulptuuride festival

3.–5. veebruarini toimub Jelgavas 24. rahvusvaheline jääskulptuuride festival. Seekord pühenduvad skulptorid iidsetele jumalustele ja nende tähtsusele erinevates kultuurides.

Jaga
Kommentaarid