Siit leiad 12 soovitust, kuidas veeta oma advendiaeg talvises Tartus ja Tartumaal:

1. Harjuta piruette ja uisusammu Tartu raeplatsi uisuväljakul. Soovi korral saab oma oskusi lihvida ka jõululinna uisutundides, et hiljem uisudiskol või uisuballil tõeliselt särada.

2. Naudi hubastes südalinna kohvikutes kuuma šokolaadijooki, glögi või jõulumenüüd ja vaadet linna tuledesäras jõulupuule.

3. Vali endale meelepärane kontsert või teatrietendus Vanemuise mängukavast, kust leiab kuulamiseks helisevat jõulumuusikat ning vaatamiseks nii balletti kui põnevaid draamalavastusi.

Alatskivi loss

4. Külasta muinasjutulist Alatskivi lossi ning uudista lumist lossiümbrust. Kohapeal saad nautida sooja toitu või jooki ka lossirestoranis ja degusteerida kohalikke veine.

5. Taasavasta oma sisemine lapsemeelsus, haara kelk ja sea sammud koos sõpradega Kassitoome orgu või mine suusata ja otsi lõbusaid päkapikke Tähtvere spordipargis.

6. Märka talvistel loodusradadel matkates metsaasukate jälgi või mine uudista, kuidas elavad Elistvere loomapargis karu, ilves ja põhjapõder.

Paintbar Stuudio

7. Tee oma kätega jõulukingitus: proovi akrüülivalamist Paintbar Stuudios, stencil-kunsti tARTu poes või märkmikutegu ja käsitööpaberi valmistamist TYPA trüki- ja paberikunstikeskuses.

8. Võta hetk, et jõulutoidu kõrval ka aktiivselt liikuda. Tartumaal saad seda teha koos kelgukoertega Järvselja metsamaastikul või perega Alam-Pedja matkarajal.

9. Võta ette jalutuskäik või orienteerumismäng, et nautida värvidest ja metafooridest pakatavat Tartu tänavakunsti. Seda saad teha ise või näiteks Pseudo Toursi abil.

Karlova Kohv

10. Maiusta maailma parimate piparkookide või saiakestega, mida pakuvad paljud Tartu hubased butiikkohvikud nagu Mandel, Säde, Tüümian ja Karlova Kohv.

11. Säti ennast Aparaaditehasesse, kus tähistatakse pühi Tartu moodi. Uudista galeriides, töötubades ja naudi toitu vana tehasehoone silmapaistvates söögikohtades.

12. Too lumisesse aega troopikat jalutuskäiguga botaanikaaia mõnusas kasvuhoones.

Vaata lisaks: www.visittartu.com

Jaga
Kommentaarid