Eesti lennufirma hakkab Marabu sihtkohti teenindama Hamburgist ja Münchenist 2023. aasta suvehooajal. Lennatakse populaarsetesse Vahemere-äärsetesse sihtkohtadesse. Teenusepakkujaks saab olema Nordica oma kolme uue 180-kohalise lennukiga Airbus 320neo.

Uue lennufirma Marabu juhi Paul Schwaigeri sõnul annab partnerlus neile parima stardipositsiooni ning tagab väga head kasvu- ja eduvõimalused ka pikemas perspektiivis. „Nordic Aviation Groupis olev lennunduspädevus ja Eesti lennufirma viimaste aastate edukus on tekitanud meis usalduse selle ettevõtte vastu. Oleme väga rahul, et saame teha koostööd niivõrd kindla partneriga. Koos suudame üles ehitada väga tugeva lennundusettevõtte turul, kus ka nõudlus lennureiside järele on jõudsalt kasvamas, eriti suveperioodil,“ kommenteeris Shwaiger.

Nordic Aviation Groupi tegevjuht Jan Palmer rõhutas, et koostöö on tunnustus ja usalduse väljendus kogu Eesti lennundussektorile ning oskusteabele mida see endas kannab. „Nõudlus lendude järele on Euroopas kasvamas. Kõige rohkem on see hoogustunud puhkusereiside osas – tegemist on turusegmendiga, millele Marabu keskendub. Algav koostöö saab olema äärmiselt põnev teekond, mille käigus üksteise pädevusi täiustades ehitatakse üles jätkusuutlik ärimudel ja pikaajaline partnerlus. Lisanduv ärisuund annab Nordic Aviation Groupile juurde järgmise võimaluse tugevaks strateegiliseks arenguks ka pikemas perspektiivis,“ kommenteeris Palmer uue koostöö algust. Ettevõtte juht usub, et lennundussektor võib Euroopat veel positiivses mõttes üllatada.

Nordic Aviation Group asutati 2015. aastal, selle ainuomanik on Eesti Vabariik ning kontsern käitab praegu kokku 17 lennukit.

Praegu tegutseb ettevõte seitsmes Euroopa riigis ning neil on baasid Tallinnas, Stockholmis, Kopenhaagenis, Aarhusis, Turus, Lissabonis ja Vilniuses. Järgmise aasta suvest lisanduvad siia nimekirja ka Hamburg ja München.

Eesti lennunduskontserni 2021. aasta ärikasum oli 1,2 miljonit eurot. Ettevõtte visioon on saada eelistatuimaks strateegiliseks partneriks suurtele Euroopa lennufirmadele.