EKsL-i juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul tekitab enim vaidlusi reisitõrkekindlustus. „Selliseid vaidlusi saab väga hõlpsasti ennetada, kui sõlmida reisikindlustus kohe pärast talvepuhkuse reisi ostmist,“ ütles Potsepp.

Potseppi sõnul kipuvad inimesed reisikindlustust alles siis vormistama, kui reisile minekuks on ilmnenud mingisugune takistus või probleem. ,,Näiteks lähedane on haigeks jäänud või on selgunud sündmus, mille tõttu ei saa reisile minna. Sellisel juhul on juba hilja reisitõrkekindlustust teha, sest selle jõustumiseks kulub tavaliselt paar päeva,“ selgitas Potsepp.

Mõtle läbi, mida reisil ette võtad ja arvesta sellega reisikindlustuslepingu sõlmimisel

BTA isikukindlustuse tootejuht Olga Trošin soovitas reisikindlustust tehes veenduda, et ravikulu, reisitõrke ja pagasi kindlustussummad oleksid piisavad. „Kui reisil on plaanis sporti teha, näiteks lumelauaga sõita, siis tuleb sellest kindlustusseltsile eelnevalt teada anda. See on täiendav risk, mida tavaline reisikindlustus ei hõlma,“ ütles Trošin. „Alati võib küsida kindlustusseltsilt nõu või võtta erinevaid pakkumisi, et erinevate pakettide seast just endale sobiv välja valida,“ lisas ta.

Reisikindlustus on eelkõige vajalik tervise kindlustamiseks välisreisi ajaks. Ravikulu kindlustus katab haigestumise või õnnetusega seotud kulud välismaal. Lisaks saab valida reisitõrke kindlustuse, mis hüvitab reisi ärajäämise, katkemise või hilinemise kulud. Samuti võib reisikindlustus hõlmata reisil kaasasolevate asjade kindlustust ehk pagasikindlustust.

Klientide ja kindlustusandjate vahel tekkinud kindlustusvaidlusi lahendatakse EKsL-i juures tegutsevas kindlustuse lepitusorganis, mis on riigi tunnustatud kohtuväline vaidluste lahendamise kogu. Kui mõlemad osapooled saavutavad erapooletu lepitaja vahendusel kokkuleppe, siis selle täitmine on kohustuslik. Kui pooled ei nõustu lepitusettepanekuga, siis on neil õigus pöörduda kohtusse. Kindlustusvaidluste lahendamine on kliendi jaoks tasuta.

Eesti Kindlustusseltside Liit (EKsL) on kõiki Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav erialaliit.