Olla pagulane, olla sisepõgenik – keegi, kelle sõda ja konfliktid on lükanud teele, kus valikuvõimalused piiratud, kuid tahe elada ja luua endiselt tugev.

Eesti Pagulasabi pakub võimalust vaadata sisse kuue noore inimese ellu, keda ühendab üks: nad kõik on pidanud oma kodust lahkuma, ühel juhul isegi kaks korda.

Need noored on: Artur Ukrainast, pärit Horlivkast, mis on hetkel Venemaa poolt okupeeritud. Horlivkast kolis Artur Slovjanski ning oli sunnitud sealt tänavu taaskord lahkuma. Bassam ja Esraa Süüriast, kes põgenesid sõja eest ja elavad nüüd vastavalt Liibanonis ja Jordaanias. Niharlsan Sri Lankalt, kes kolis sealse relvakonflikti tõttu perega Eestisse. Martha Lõuna-Sudaanist, kes elab Keenia pagulaslaagris, ja Mariam Gruusiast, kes pidi lahkuma Shida regioonist, mis on hetkel Venemaa poolt okupeeritud.

Kuus noort avavad reaalsust läbi kaamerasilma: argitoimetused, unistused, hirmud, ambitsioonid. Lisaks sai iga noor võimaluse oma kogukonnas valida ühe valupunkti ning selle heaks midagi ära teha. Mida ja kuidas tehakse ja kõike muud saad teada juba lähemalt nende enda kaudu.

Eesti Pagulasabi andis noortele kätte telefonid ja mikrofonid ning juhendas neid filmimise töötubades. Lisaks vlogidele valmib kõigest kokku dokumentaalfilm. Tegevusi rahastab Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskus.