Osa kodumaistest reisisõpradest eelistab alustada lende Riia lennujaamast. Näiteks Lõuna-Eestis elades ei pruugi olla suurt vahet, kas lennata Riiast või Tallinnast. Samuti on meil arvestatav hulk kaasmaalasi elamas ja töötamas Soomes, mistõttu on Helsingi kampaaniad olulise tähtsusega.

Kõikide kampaaniate puhul on tähtis märgata, et müüki paisatud lennupiletite kogus on piiratud. Kui konkreetse hinnaga piletitüüp müüakse läbi, siis liiguvad turule kallimad piletid. Samuti on taolistel lennufirmadel igal juhul nõudluse-pakkumise poolt dikteeritud dünaamilised hinnad.

Kuigi kampaaniaid korraldatakse tihti, siis need ei ole üldjuhul „kahtlase maiguga“. 2023. aasta suvest oodatakse suuremat sorti turismipidu, mistõttu on nii Wizz Air kui Ryanair antud ajaperioodiks ette valmistanud rohkem müügikampaaniaid.

Odavamad piletid on veel alles

Juba pikemat aega on ennustatud odavamate piletite ära kadumist, kuid hetkeseisuga pole see veel juhtunud. Nii Eestist kui lähinaabrite juurest saab lennata erinevatesse Euroopa sihtkohtadesse alla 50-euroste edasi-tagasi piletitega.

Oleme korduvalt kirjutanud odavlennufirmadega seotud muredest. Kindlasti tasub endale selgeks teha, millise pagasiga oled reisile minemas ning kas konkreetne lennujaama asub ikkagi sulle kui lennureisijale mõistlikus asukohas.

Suviseid reise planeerides on odavlennunduse seisukohast hetkel üks soodsamaid hetki piletite soetamiseks. Kui juba sarnaseid kuupäevi hakata näiteks juuni keskpaigas juulikuu lõpuks broneerima, siis võivad olla hinnad isegi 10-kordseks kerkinud.

Võimalikud ohud: odavate suviste lennupiletite kombineerimine

Odavlennufirmade lennupiletite kombineerimist tuleb alati sooritada ettevaatlikult. Üldjuhul on tark tegu omada reisitõrkekindlustust, et ootamatut riskide realiseerimsit kaitsta.

Nimelt pole odavlennufirmade üksikud otselennud omavahel seotud nagu klassikaliste lennufirmade (nt Turkish Airlines ja SAS) jätkulennud.

Kuigi on võimalik sadu eurosid edasi-tagasi lendude puhul säästa, siis tuleb veenduda, et oled jätnud kahe teineteisest sõltumatu otselennu vahele piisavalt ajalist puhvrit.

Suvise reisimöllu ajal võivad lennujaamades järjekorrad ehmatavalt pikaks venida. Seetõttu ei tasu kombineerida odavlende, mille puhul jääks ümberistumise aeg alla kahe tunni.