Kampaaniate leidmiseks kasutati diililehti, ettevõtete kodulehti ning sotsiaalmeediakanaleid. Selleks, et pakkuda reisijatele väärtuslikke sooduspakkumisi, analüüsiti 2022. aasta hinnatrende ning eelnevate aastate pakkumisi.

1. Ryanair Black Friday: lennud al 7 eurot / ots
2. Booking: -30% hotellid, hostelid, villad ja korterid

Kõige vähem väärtust pakuvad kampaaniad, mille raames antakse müstilisi -60% ja -90% soodustusi, ent seda ainult tasulistele lisateenustele. Tarbijatel tekib illusioon, et toimumas on oluline reisikampaania. Kuivõrd lisateenused on „nii palju odavamad“, siis võetakse lisasid, mille eest tavapärases olukorras ei tasutaks. Kui aga samal ajal on põhiline eesmärk ehk lennupiletid, reisipakett või majutus n-ö pastakast imetud, siis jääb kampaania tervikuna nõrgaks. Hetkeseisuga leiab taoliseid kampaaniaid kõige rohkem reisibüroode seast ja lennupiletite edasimüüjate sooduskoodide hulgast.

Puudulikud kauglendude pakkumised

Eelnevatele aastatele vastukaaluks on 2022. aasta Must Reede reisipakkumiste hulgas äärmiselt vähe kauglendude pakkumisi. Koroonaeelsel ajal oli suurimate kampaaniate ajal kerge leida lennupileteid nii Tallinnast kui Helsingist Aasiasse, Aafrikasse ning Põhja-Ameerikasse alla 500 euroga. Hetkeseisuga pakub kõige paremate hindadega pikamaalende SAS Scandinavian Airlines. Kohati on saadaval edasi-tagasi lende New Yorki alla 400 euroga algusega Tallinnast.

Madalad soodustuste määrad

Sugugi mitte kõik lennufirmad ei paku suuremaid soodustusi, mis jõuaks isegi 20% või 30% piirini. Näiteks Qatar Airways annab kuni -12% allahindlust. Sellises olukorras võib mõni tavapärane sooduskampaania pakkuda palju suuremaid hüvesid, kui asi protsentidesse ümber arvestada.

Eestlastele kasutud lennufirmad

Selge see, et paljud lennukompaniid üle terve maailma korraldavad Black Friday sooduskampaaniaid. Aga seejuures leidub firmasid, mille lennukid ei välju Tallinnast, Riiast ega Helsingist. Sel juhul võivad soodusmäärad olla üsna kõrged, ent nendest ei ole palju kasu. Hea näide sellest on Croatia Airlines. Nad pakuvad -30% odavamaid lennupileteid, ent samaaegselt ei välju nad isegi Stockholmist, muutes selle kodumaistele reisisõpradele kasutuks.

Reisikampaaniate meelespea

Kõikide kampaaniate puhul on tähtis märgata, et müüki paisatud lennupiletite kogus on piiratud. Kui konkreetse hinnaga piletitüüp müüakse läbi, siis liiguvad turule kallimad piletid.

Juba esimese päeva jooksul võivad pärast kampaaniate avanemist lennupiletid sõltuvalt nõudlusest mitukümmend eurot kallimaks minna.