Elav muusika

Dublin on tuntud oma fantastilise muusikamaastiku poolest, kus mängitakse elavat muusikat isegi kõige väiksemates baarides ja inimesed üle kogu maailma tulevad neid kontserte nautima. Dublinile mõeldes võib esmalt meelde tulla traditsiooniline iiri folkmuusika, kuid selles linnas on lihtne näha kvaliteetseid esinemisi mis tahes žanrist.

Kui soovite siiski iiri muusikat näha, on parim valik minna traditsioonilisse pubisse. O'Donoghue's, O'Neill's ja Oliver St John Gogarty on mõned baarid, mida peaksite iiri muusika kuulamiseks külastama. Nende pubide atmosfäär on midagi, mida igaüks peaks korra elus kogema.

Dublin on suurepärane sihtkoht ka jazzifännidele. Kohad, mida võiks külastada, on näiteks Arthur's Jazz & Blues Pubi, kus saab ka einestada, ja Big Romance, kust leiab nii maitsvaid kokteile kui pitsasid.

Grand Social on üks linna tuntumaid kohti, kus korraldatakse kontserte, aga ka näiteks komöödiaetendusi ja spordiüritusi. Teisena võiks külastada klubi nimega The Workmans, mis korraldab samuti mitmesuguseid etendusi ja üritusi.

Hea toiduelamus

Dublini toidumaastik on avastamist väärt. Linnas on nüüd kuus Michelini tärniga restorani – üks neist Chapter One - eesotsas Soome peakoka Mickael Viljaneniga. Restoranis on kombineeritud kohalikud toorained prantsuse tehnika ja rohke loomingulisusega ning see on pälvinud kriitikutelt kiitvaid hinnanguid. Kui soovid klassikalisemat peent söögikogemust, serveerib Patrick Guilbaud luksuslikke roogasid, nagu näiteks homaar ja Iiri veiseliha.

Dublin ei vea alt isegi siis, kui reisid väikese eelarvega. Hommikusöögiks või lõunasöögiks proovige Tangi, kus pakutakse mõistliku hinnaga, kuid sellegipoolest väga maitsvaid roogasid. Seal saab nautida näiteks tatrapannkooke või Lähis-Ida salatit. Odava ja rõõmsa õhtusöögi jaoks minge El Gritosse, mis on üks parimaid taco kohti Iirimaal, kirjutab Finnairi väljaanne BlueWings.

Kulinaarne elamus, millest ei tohiks Dublinis ilma jääda, on pärastlõunane tee. See on suurejooneline kogemus. The Westini hotelli Atrium Lounge pakub ühte glamuursemat pärastlõunast teed, mida saab nautida uhkes klaaslaega toas. Võileivad ja koogid on traditsioonilised ning maitsevad imehästi. Kui soovid midagi argisemat, külasta erinevaid Dublini kohvikuid, kus valmistatakse värskelt küpsetatud leiba, serveeritakse vahuveini ja pakutakse maitsvaid koogikesi.

Lummavad raamatupoed

Kirjandus ei pruugi tunduda põhjus teise riiki reisimiseks, kuid kui oled raamatusõber, peaks Dublin olema sinu esimene valik. Linn on üks UNESCO kirjanduslinnadest ja linnas on neli Nobeli kirjanduspreemia laureaati.

Trinity College'i raamatukogu on iga kirjandushuvilise jaoks üks peamisi tõmbenumbreid. Raamatukogu asutati 1592. aastal ja see on Iirimaa vanim raamatukogu. Lisaks sellele võib seda nimetada ka kauneimaks raamatukoguks kogu maailmas. Selle tammeriiulitega pikk hall on nagu miski muinasjutust või nagu paljud ütlevad, Harry Potterist. Raamatukogus on üle 200 000 raamatu, nende hulgas palju haruldusi.

Dublin on ka tuntud kui raamatupoodide linn. Iirimaa suurim sõltumatu raamatupood on Chapters, mis müüb kahel korrusel nii uusi kui ka vanaaegseid raamatukoopiaid, aga ka kingitusi ja paberkaupu. Kui soovid külastada lummava atmosfääriga raamatupoodi, pead kindlasti külastama Winding Stair'i. See on Dublini raamatupoodidest vanim ja ka kõige omapärasem. Lisaks toimub kaupluses palju ettelugemisi ja muid üritusi ning selle kõrval asub suurepäraste hinnangutega pärjatud restoran.