Wanderlusti esindaja sõnul on tegu auväärt tiitliga, mida ei ole lihtne Euroopa linnadel üldjuhul saada. „Seda auhinda on raske võita, sest konkurents on väga tihe,“ sõnas Wanderlusti esindaja Christina Wildman Mullett. „Selle ihaldatud auhinna võitmine on tunnustus sellest, kui palju Eesti jätkuvalt kõnetab meie nõudlikke Wanderlusti lugejaid – see on midagi, mida oleme alati teadnud.

Abilinnapea Joosep Vimm selgitas, et tiitli taga on tegelikult järjepidev töö. „Kogu turismisektor ja linn teevad strateegilist tööd, et tuua siia uusi külastajaid ja pakkuda meeldejäävat elamust. Wanderlusti lugejate kiitus näitab, et turistid hindavad Tallinna kõrgelt. Seega on see tunnustus kõigile meie turismiga tegelevatele ettevõtetele,“ ütles Vimm.

Eriti imetlusväärseks pidasid Tallinna külastanud turistid vanalinna. Tallinn pälvis teise koha ka ihaldusväärsema jõululinna kategoorias. Eesti pealinna külastanud turistidele on iga-aastaselt toimuv jõuluturg olnud põhiliseks atraktsiooniks juba aastaid, kuid eelmise aasta jõuluturgu tunnustati tavapärasest rohkem.

„Tallinna jõuluturgu ootab sel aastal ees uuenduskuur ja turul on varasemast enam kultuuriprogrammi kogu perele. Nii et kindlasti tasub seda maailmakuulsat jõuluturgu ka kohalikel kogema tulla,“ lisas Vimm.

Ajakirjas on kirjeldatud Tallinna vanalinna kohana, mille külastajad saavad tõelise kogemuse osaliseks. Jõuluturu puidust kioskid ja hubane keskaegne miljöö on turistide seas menukas. Märkamata pole jäänud ka tuntud muinasjuttudel põhinevad teemahoovid, mitmed kontserdid ja lavastused.