#maitseseiklusel pakutakse midagi igale maitsele, nautida saab metsloomaliha, kana, kala, sealiharoogasid, aga on ka pakkumisi, mis sobivad veganitele. Eelroogade valikus on imelisi salateid, hõrke tartare, magusroaks valik rosinakringlist tiramisuni. Et väljasõit maitseseiklustele saaks meeldivalt meeleolukas ja rõõmurikas, pakume välja ka mõnusaid kohti majutuseks ja vaatamisväärsuste külastamiseks.

Tutvu IDA/VIRU #maitseseikluse pakkumistega aadressil idaviru.ee/maitseseiklus.

MIMINO on Gruusia maitseid pakkuv trahter Jõhvis, kuhu sisse astudes satud justkui vanale Tbilisi tänavale, mida ilmestavad terrass, veinitünnid ja hubane tulekolle. Sel aastal on seiklejatele eripakkumiseks kokku pandud köögirahva enda lemmikud: maitseküllane salat Tbilisi, keedetud hinkaalid (mahlased gruusiapärased pelmeenid, mis valmivad käsitööna algusest lõpuni Mimino köögis) ja gruusiapärane šokolaadikook Zamtari.

Gruusia trahteri MIMINO eripakkumine IDA/VIRU #maitseseiklusel.

„Armas omadele ja kodune külalistele“ on hästi tabatud hüüdlause. Täpselt nii imearmas ja hubane ongi mõisahotelli à la carte-restoran, kus toidukuul on iga päev kalapäev. Andekad köögivõlurid on taldrikule ilu ja imelisi maitseid toonud 30 kilomeetri raadiuses saadavast toorainest. Kliente kostitatakse komplektmenüüga: lusikapannkook lõhe ja kalamarjaga, pearoaks Peipsi koha ja desserdiks õllene kreembrülee.

Eriüritus: 10. novembril on võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Mari Jürjensi kontserdiga.

Narva-Jõesuu ajalugu kuurortlinnana ulatub 19. sajandi algusesse. Väärika ajalooga Narva-Jõesuu Medical Spa hotelli neljandal korrusel asub maja pärl – restoran KUURORT, mille sisekujunduse on loonud eesti disainer Ingrid Kuuli. #maitseseikluse erimenüü on inspireeritud kuurortlinna luksuslikust õhustikust ja imelisest päikeseloojangust mererannas. Valida on võimalik kahe eelroa vahel: veiselihatartar või kammkarbisalat. Pearoaks tallekarree ja desserdiks kreembrülee mangolisandiga.

Eriüritus: 25. novembril on võimalik osa saada ka põnevast ajaloolisest õhtusöögist, kus giid Aleksandr Openko tutvustab kuurortlinna ajalugu.

Medical Spa Narva-Jõesuu, restoran Kuurort, #maitseseikluse eelroog veiselihatartar.

Täiusliku puhkuseelamuse juurde kuulub värske ja vaheldusrikas toit, sõbralik teenindus ning meeldiv atmosfäär. Siin võib iga külaline unustada argimured ja võtta hetke enda jaoks! Peakokk German Macharashvili, kes on pälvinud Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud võistlusel „Aasta peakokk 2022“ auväärse II koha, on kokku pannud suurepäraste maitsetega komplektmenüü: peakoka tervitus (Prosecco 8 cl), ampsuks forellitartar, eelroaks vinnutatud pardifilee peedisalati ja kitsejuustukreemiga, pearoaks veiseliha ning desserdiks šokolaaditrio.

Fama keskuses, Narva suurima kodu- ja sisustuskaupade valikuga kaubanduskeskuses on enam kui 80 kauplust ja teenuseosutajat. Ideaalne koht, kus teha väike paus ostlemisest ja võtta kosutav kohv koos magusa ampsuga. Praetud banaan, churro karamelliga või tükike Napoleoni kooki – kõlab ju imeliselt?

Restoran M.Chagall on oma nime saanud kuulsa kunstniku Marc Chagalli järgi, kes mõnede andmete kohaselt külastas Narvat aastatel 1908–1910. À la carte-menüüst leiab mitmeid Euroopa köögi traditsioonilisi roogasid. Peakoka maitsete kuu soovitusi eelroaks on rohkem kui üks. Eelroaks on võimalik valida röstitud leib avokaado, tomatite ja pehme juustuga või ceviche krevettidega ning pearoaks pardirind või täidetud kanarull. Desserdiks pakutakse tiramisut ja juustukooki.

M.Chagalli restorani eripakkumine pardirind kartulivormi ja vaarikakastmega.

Mio Mare à la carte-restoranis Toila SPA Hotellis kohtuvad erinevad maailma maitsed, pakutavast menüüst leiab igaüks endale midagi meelepärast. Restorani peakokk on eripakkumiseks kokku pannud metsiku maitseelamuse komplektmenüü „Metsaseiklus“, kus eelroaks on jäneserilett, pearoaks põdraraguu puravikega ning desserdiks kitsejuustujäätis, pohlasorbee ja metspähklibesee.

Eriüritus: 19. novembril on võimalik osa saada eriõhtusöögist, kus ühinevad metsikud maitsed ja tunded. Lisaks „Metsaseikluse“ menüüle saab nautida James Bondi teemalist show’d võrratu Gerli Padari esituses.

Imelise vaatega Valaste kohvik asub Eesti kõrgeima joa, Valaste joa vahetus läheduses pankrannikul. Pärast joa imetlemist ja treppidel ronimist ootab seiklejaid kohvikus #maitseseikluse eripakkumine, kiire ja maitsev kosutus. Toitude valmistamiseks kasutatakse kohvikus kuumaõhufritüüri, et kiirelt valmivat toitu tavapärasest tervislikumas võtmes pakkuda, ning osa elektrist toodetakse päikesepaneelide abil, et olla keskkonnasõbralik ja jätkusuutlik.

#maitseseikluse eripakkumised Valaste Puhkeküla kohvikus.

Narva linnuse läänehoovi sissepääsu juures asuvas 16. sajandil ehitatud suurtükitornis ehk rondeelis asub 2016. aastast restoran Rondeel. Igapäevaselt pakutav à la carte-menüü on inspireeritud Narva ajaloos olulist rolli mänginud rahvaste köökide mõjust. Peakoka eripakkumine maitseseiklejatele on komplektmenüü: suitsupeedisalat, lestafilee grillitud köögiviljadega ja kodune marjakook karamellikreemiga.

Maaliline Saka mõis asub sedavõrd looduskaunis kohas, et IDA/VIRU #maitseseikluse raames tasub sinna spetsiaalselt sõita ka ainult maitseelamuste nautimiseks. Tänavune maitsekuu eripakkumine on kokku pandud, mõeldes teismelistega reisivale perele – vasikalihaburger. Lühikese „katseperioodi“ jooksul on uus roog saanud noortelt rohkelt kiidusõnu, eriti on kiidetud burgeri kergelt suitsuse maitsega kastet ja peekoniribasid koos pihviga.

Eriüritus: 24. novembril on Saka mõisas võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Merle Palmistega.

Saka mõisa à la carte-menüü eripakkumine – vasikalihaburger.

Romantiline viie magamistoa, sauna ja kuumaveebasseiniga Karukella puhkemaja on mugav, kodune ja samas luksuslik majutuskoht Ida-Virumaal Lüganuse aleviku südames, välja renditakse kogu maja. Perenaine Terje pakub maitseseikluseks mõnusat kodust õhtusööki, eelroaks vanaema stiilis külmlaud, pearoaks kuusevõrsesiirupis marineeritud seapraad koos köögiviljadega ning täpi i-le paneb kohev rosinakringel.

Tutvu IDA/VIRU #maitseseikluse pakkumistega lehel idaviru.ee/maitseseiklus.

Jaga
Kommentaarid