Ekskursioon amfiib-bussiga

Kui varem sai Stockholmis bussiekskursioone teha ainult maa peal, siis nüüd pole enam vaja end nii koledal kombel piirata. Oceanbusi ekskursioon algab maad mööda — tutvustab veidi linna vaatamisväärsuseid —, aga kui vesi vastu luleb, sõidab buss otse vette. Natuke pritsib küll, aga üldiselt tundub täiesti normaalne tegevus. Tuleb meelde stseen „Naksitrallidest“, kus Muhvi auto kasside eest põgenedes vette sõitis. Muhvi auto mäletatavasti siiski vee peal ei ei püsinud ja et ohtlikust olukorrast pääseda, pidid väikemehed keeduspiraaliga järvevee keema ajama, et see ära auraks. Meie buss aga liugleb kui võluväel mööda laineid ja meenutab masinat hoopis teisest lasteraamatust, kuid jääb siiski sellele veel õige natuke alla. Olimar Kallase MÕV-iga (Maa-Õhk-Vesi) samaväärse masinaga saab Stockholmis ekskursioonile minna ehk kunagi tulevikus —Oceanbus kahjuks õhku siiski tõusta ei suuda. Küll aga suudab bussi naljakas välimus ja selles täisvõimsusel mängivad kuulsate Rootsi artistide hitid möödujatele palju rõõmu teha ja meile, kes bussis kaasa laulavad — mõned lausa tantsivad — muidugi veel kõige rohkem.

Vaata, millisena avaneb Stockholm amfiib-bussi (ilma klaasita) aknast, kruiisides nii maa kui vee peal:

Avicii Experience

Avicii muusika austajana olin mina tänavu veebruaris avatud Avicii Experience muuseumis juba käinud, kirjutasin sellest ka oma eelmise Stockholmi reisi ülevaates — SIIN. Aga ka teist korda muuseumi külastades oli see sama vaimustav. Palju asju seal jäi ikka veel tegemata-kogemata, nii et lähen kindlasti kolmandat korda ka.

Paradoksimuuseum

Stockholmis avati äsja veel üks uus muuseum — Paradox Museum. See sisaldab palju optilistele illusioonidele üles ehitatud eksponaate, millega saab peas korraliku segaduse tekitada. Abivalmid muuseumitöötajad näitavad ette, kuidas seal kõige lahedamaid pilte teha saab.

Isegi kui sa oled mõnega neist optilistest illusioonidest juba internetist tuttav, on neid põnev näha ka n-ö füüsiliselt. Mõnele ei saagi pihta, isegi pärast selgitust tundub ebaloogiline — see puudutab peamiselt just valguse liikumise/vilkumise/muutumise tekitatud illusioone. Nagu viimasest lausest võib järeldada, on mu teadmised nii füüsika olemusest kui vastavast sõnavarast veidi kasinad, kuid kel reaalained koolis sujusid ja optika baasmõisted juhet kokku ei aja, oskab paradoksimuuseumi teatud eksponaate ehk isegi veel rohkem hinnata ja nendesse efektidesse veelgi sügavamale sukelduda.

Vaata fotosid Paradoksimuuseumist:

Üldse on muuseume Stockholmis väga palju. Enamik neist on tasulise sissepääsuga, kuid leidub palju põnevat ka siis, kui inflatsioon on su säästud ära söönud ja tahaks tasuta elamust saada. SIIT leiad info, millistesse Stockholmi muuseumidesse on sissepääs puhta muidu.

Muusikafestival laeva pardal

Eestlased sõidavad sageli Stockholmi välismaa staaride kontsertidele, kuid on hea teada, et nüüd saab võimsa kontserdielamuse juba laeval, sest kuni aasta lõpuni kestab Baltic Queeni pardal hoogne Beat Boat Festival. Meie nautisime laeval Showstoppers'i uut showprogrammi „Broadway is Back!“ ning muusikalishow'd „It's too Darn Hot!“. Tantsu vihtusime ansambli Fun&Cool aegumatute hittide järgi. Beat Boat Festivali raames on lähiajal esinemisjärjekorras ABBA tribüütbänd, Vanilla Ninja, Kukerpillid, NOËP, Singer Vinger, The Swingers ja teised. Lisateave Tallinki kodulehel.

Jaga
Kommentaarid