Delfiinidega ujumine oli kunagi populaarne osa paljudest perepuhkustest, kuid nüüdseks on see üha enam põlu all. Booking.com, British Airways Holidays, Expedia Group, Tripadvisor ja Virgin Holidays on kõik viimastel aastatel katkestanud sidemed selle tööstusharuga ning võitlejad avaldavad survet TUI-le, et ta teeks sama.

„Delfiinid peavad TUI reisisihtkohtades esinema show'des, suhtlema turistidega ning elama julmades ja ebaloomulikes tingimustes tohutu kasumi nimel,“ ütleb maailma loomakaitseorganisatsiooni kampaaniate juht Katheryn Wise.

„Me kutsume TUI Gruppi ja teisi reisiettevõtteid üles lõpetama välismaal selliste kohtade müügi ja reklaamimise, kus kasutatakse delfiine meelelahutuseks - see on arhailine atraktsioon, mis lõpetati Ühendkuningriigis 1993. aastal tänu rangetele loomade heaolu nõuetele vangistuses peetavate vaalade ja delfiinide suhtes.“

TUI müüb mitmeid puhkusepakette, mis sisaldavad delfiinidega ujumise ekskursioone, näiteks reisi Punta Canasse Dominikaani Vabariigis, mis pakub puhkajatele külastust Dolphin Explorer Parki. Petitsioonis väidetakse, et reisikorraldaja müüb pileteid kokku vähemalt 22 delfiinikülastuskohta ning teenib kasu üle 350 delfiini vangistamisest.