Pöördumises toob liit välja, et sel aastal on spaade ja veekeskuste elektri-, kütte- ja veehinnad tõusnud mitusada protsenti. Spaad ja veekeskused on suured energiatarbijad, energiakulud moodustavad praeguseks veerandi nende käibest. Energiahindade tõus sunnib spaasid ja veekeskuseid lõpetama oma tegevust, millega kaasneb koondamiste laine ning tööturutoetuste vajadus.

Mõne teenuse osutamine on kõrge elektrihinna tõttu juba piiratud või peatatud. Praegu kaalub mitu spaad ja veekeskust tegevuse peatada, kui energiakandjate hinnad tõusevad veelgi. Sisendhinnad ja energiahinnad on märkimisväärselt tõusnud, mistõttu peaksid ettevõtted tõstma teenuste hinda vähemalt kolm korda. See aga peletab eemale suurema osa klientidest.

Pandeemiaajal sai turismisektorist enim kannatada just spaad ja veekeskused, sest olid sunnitud olema pikka aega suletud ning piirangute ajal said osaliselt tegutseda. Koroonaaeg oli neile ettevõtetele keeruline, praeguses energiakriisis saavad taas enim kannatada spaad ja veekeskused, sest on turismisektori energiamahukaimad ettevõtted.