Alustame Tallinnast ja söögist, sest kui kõht on tühi, pole jaksu ka muude ürituste jaoks. Põhjala tehases kisub mustaks - tulemas on Black Food Festival, kus kogu pakutav söök on süsimusta värvi. Reedest saab alguse ka ToiduNautlejate Restoranide Nädal, mille sisu on sama mis alati: suur hulk restorane pakub 2- ja 3-käigulisi hea hinnaga erimenüüsid.

Black Food Festival

No ja süüa saab ka silmadega. Tallinnas kestab kuni pühapäevani Toidufilmide Festival. Avafilmiks on Jaapani režissööri Toshimichi Saito dokumentaal „Püüdes perfektsust“ (The Pursuit of Perfection), mis keskendub neljale Jaapani tunnustatud kokale ning uurib, mis peitub Jaapani ainulaadse ja kõrgetasemelise toidukultuuri taga.

Septembri keskpaigale omaselt saab näha, kuidas valgus vallutab Kadrioru pargi. Muideks – seekord saavad sellest üritusest osa ka teised Tallinna pargid. Alguse saab ka nädal aega kestev üritus Rahvuskultuuride päevad, mis toob kokku Eestis elavad eri rahvusest inimesed – toimuvad lastehommikud ja keelekohvikud, trammituurid ja kontserdid.

Valgus Kõnnib Kadriorus

Kas oled kuulnud kontserdisarjast Lossimuusika? Mitmel pühapäeval toimub Kadrioru lossi barokses peosaalis kõrgetasemelise klassikalise muusika kontsert. Seekord on tegemist avakontserdiga.

Loodusüritused

Kõrvemaal saab minna päikesetõusu seenejahile, millega kaasneb suplus rabajärves ja seenegurmee. Metsarahva päeva puhul toimub üritusi mitmel pool Eestis: valikus on programme peredele ja ka sügavama huviga täiskasvanutele. Päeva jooksul on võimalus omandada tarkusi metsas hakkama saamisest, metsa hoidmisest, puidu väärindamisest ning Eesti metsa loodusest ja ajaloost.

Fookus Jõgevamaal

Jõgevamaa on seekord erilise tähelepanu all, sest seal on kohe mitu suurt üritust korraga. Esiteks muidugi Suur Paunvere Väljanäitus ja Laat. Kui juba sealkandis oled, siis käi läbi Palamuse muuseumi näituselt „Koor, kool ja köster„. Ja kui armastad sporti, siis tea, et toimumas on ka Vooremaa Poolmaraton.

Spordifännidele

Nagu eelnevalt öeldud, tulemas on Vooremaa Poolmaraton. Lisaks veel Tartu Rattamaraton ja Paide Rally, mida näeb Paide linnas ning Türi ja Järva valla teedel. 10 kiiruskatset, igal katsel 2 pealtvaatajate ala.

Tartu rattamaraton

Üle Eesti

Pärnus on vaatamiseks Uue Kunsti Muuseumi sünnipäevale pühendatud näitus „Elamise kunst ehk kunst ellu jääda„. Mitmes maakonnas saab osa Muinsuskaitsepäevade üritustest – avatud pn eriilmelised paigad ja toimuvad arvukad sündmused, mis pakuvad võimalust tutvuda nii kodukandi kui kaugemate paikade pärandi ja ajalooga ning kutsuvad kogetut mõtestama ja mõistma.