Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul süüdatakse festivalil tuhanded küünlad ja tuled, mis näitavad teed ja loovad maagilise ning valgust täis teekonna. „Traditsiooniliselt Kadriorust alguse saanud festivalist on aastate jooksul kujunenud rahva seas armastatud üritus, mistõttu soovime seda viia ka mujale Tallinna linnaruumi, et pakkuda linlastele positiivseid emotsioone,“ ütles Svet.

„Sel aastal saab festival alguse Lasnamäel Pae pargis, kus külalisi ootab huvitav programm. Seejärel saavad kõik huvilised suunduda läbi valgustatud teekonna kesklinna, kus üritus jätkub. Sel aastal lõpeb aga festival Mustamäe linnaosas,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

„Festivali raames püüame näidata omalt poolt Lasnamäe linnaruumi teisest vaatenurgast, kuna valgusel on imeline omadus muuta nähtamatu nähtavaks,“ lisas Julianna Jurtšenko.

Festival algab 15. septembri õhtul Pae pargis kell 20. Toimub valguse- ja videoshow. Esinevad tuletantsijad. Esitlusele tuleb Luulebändi FSK ja poeet Igor Kotjuhhi poolt esitatav luulekava koos põnevate audiovisuaal-lahendustega.

Teekond Pae pargist Kadrioru parki on valgustatud ja kõik külalised sisenevad Kadrioru valgusmaailma Katariina trepi kaudu. Valgus Kõnnib festivali pidulik avamine toimub Kadriorus Luigetiigil 15. septembril kell 20.30.

Festivali toimumiskohtades on piiratud arv parkimiskohti ning külastajaid oodatakse kohale jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga.

Vaata Valgus Kõnnib 2022 programmi SIIT!