Kultuurikompassi peakorraldaja Angela Ader selgitab: „Poolteist aastat on jäänud ajani, mil Tartu on koos Lõuna-Eestiga Euroopa kultuuripealinn. Veel on aega teha ettevalmistusi. Peagi peavad kohalikud kultuurisündmuste loojad või rahvamajade pidajad vastu võtma tavapärasest rohkem väliskülalisi. Kutsume sel korral Kultuurikompassist osa saama ka turismiettevõtjaid, kellega koos 2024. aastal Lõuna-Eestist võtta välja maksimum ja luua külalistele kustumatud kogemused ning mälestused“.

Foorum on jagatud kahte teemaplokki. Esimene uurib, kuidas meelitada turist Lõuna-Eestisse ning teine küsib, kui külalislahke on Lõuna-Eesti ehk lahkab teeninduskultuuri praktikaid ning kaardistab arenguvajadusi.

Kultuurikompassil esinevad Lõuna-Eesti turismiklastri projektijuht Kertu Vuks, EASi ja KredExi ühendasutuse turismiturunduse valdkonnajuht Anneli Lepp, Tartu 2024 turundusjuht Marika Goldman, Tartu 2024 juht Kuldar Leis ning Ilmaveere sündmuse-ja majutuskeskuse loojad Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp. Esinejate nimekiri täieneb.

Osalemine Kultuurikompassil on tasuta. Sündmusele saab registreeruda Tartu 2024 kodulehel.

Kultuurikompassi foorum on korraldatud Tartu 2024, OÜ Acento ja Tartu linnavalitsuse koostatud keskkonnasõbralike ürituste korraldamise juhendi järgi.

Tartu ambitsioon on olla Eesti kultuurikorralduses suunanäitaja ja inspireerida enda nutikate lahenduste kaudu Euroopat. Kultuurikompassi foorum on kultuurikorraldajatele suunatud sündmus, mille missioon on sütitada kultuurikorraldajaid, anda võimalus vabalt rääkida valdkonna olulisematest teemadest ja inimesi kokku tuua.