Kahele turistile määrati trahv selle eest, et nad surfasid kolmapäeval Veneetsias ajaloolisel Grand Canal'il. Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro oli äärmiselt nördinud, kui ta nägi videot, kus kaks turisti motoriseeritud surfilaudadega mööda kanalit kihutavad. Hiljem nimetas ta Twitteris turiste imbetsillideks ning pakkus tasuta õhtusööki sellele, kes suudab need turistid tuvastada.

Kanalil surfanud turistid tuvastati peagi ja mõlemale määrati 1350 euro suurune trahv. Nende surfilauad konfiskeeriti ja paluti neil linnast lahkuda.

Lisaks linna maine kahjustamisele määrati turistidele trahv ka selle eest, et nad tekitasid kanalil ohtliku olukorra, kuna seal navigeerib rohkelt laevu. Veneetsia on UNESCO maailmapärandi kaitse all, mistõttu on linnas ujumine, aerulauaga sõitmine ja kanuusõit keelatud. „Üks peamisi vahendeid selle objekti kaitsmiseks on 1973. aasta Veneetsia eriseaduse rakendamine, mille eesmärk on tagada Veneetsia linna ja linnaümbruse maastiku-, ajaloo-, arheoloogia- ja kunstipärandi kaitse,“ seisab UNESCO lehel.

Veneetsia eriseadus pole siiski ainuke seadus, mille rikkumise eest linnas trahvi saab. Hiljuti jagas Argentiina lennusaatja Barbie oma TikTokis videot, kus ta avastab Veneetsiat ja räägib, milel kõige eest seal trahvi võib saada: „Ujumine kanalis — 350 eurot. Istumine maas, äärekivil, treppidel — 100-200 eurot. Prügi mahaviskamine — 350 eurot. Jalgratta või rulaga sõitmine — 100 eurot. Kajakate või tuvide toitmine — 25-500 eurot,“ loetleb Barbie. „Kõik on keelatud, ma ei taha sinna linna enam minna,“ kirjutas selle peale üks kommenteerija. „Kas silmi pilgutada tohib?“ küsis teine kommenteerija. „Kui vaatad taevast, saad 100-500 eurot trahvi,“ viskas kolmas nalja.

Allikad: Associated Press, People, Daily Mail