Ajal, mil maailm liigub kriisist kriisi, otsustasime abikaasaga kohvrid ja lapsed autosse pakkida ning mõneks ajaks uttu tõmmata. Läheme kolmeks kuuks Euroopasse, millest kaks kuud veedame paikselt Hispaanias ja Portugalis ning kuu aega ratastel lõunasse ja tagasi vurades.

Reis algab Rootsi kruiisiga, kust suundume laste rõõmuks edasi Taani Legolandi ning sealt kappame juba läbi Saksamaa ja Prantsusmaa nädalakeseks Madridi. Esimene lõppsihtkoht on Hispaania lõunarannik Vahemere ääres.

Kuidas sündis reisiidee?

Meilt on palju küsitud, kust selline idee. Otsus sai langetatud kaks ja pool aastat tagasi, kui maailma raputas koroona esimene laine ja meile sündis pisitütar Luuna. Koroona, lastega kodus olemine ja kliimakriis viisid mu teadmiseni — elu on siin ja praegu. See reis peab toimuma!

Tõele au andes oleme kogu koosoldud aja jooksul unistanud pikemast välisreisist või välismaal elamisest, aga lapsed tahtsid enne tulla, et ka seiklustest osa saada. Laste sünnist alates on meil omavahel olnud vaikiv kokkulepe, et teeme pikema reisi enne poja kooliminekut ära.

Tunne, et reisi tähtaeg peab varem kätte jõudma, aga muudkui kasvas. Õige asja lihtsalt tunned ära. Pealegi alati saab ju uuesti minna, kuid selline reis vajab lisaks tahtele vabu finansse ja veidike planeerimist, nii, et siin me nüüd oleme ja meid lahutavad stardist veel vaid kaks tempokat nädalat.

Tutvustan reisiseltskonda

Mina olen Helena, 31-aastane kommunikatsioonijuht, kahe rübliku ema ja Uku abikaasa. Viimased paar aastat olen laste kõrvalt tegutsenud MTÜ Tagasi Kooli ridades, kus minu vastutusvaldkonda kuulus kogu kommunikatsioon alates sotsiaalmeediast kuni meediani. Mulle meeldib väga seigelda, suhelda, sportida ja kõike, mida võimalik, orgunnida. Olen inimeste inimene, samuti oman oma suureks üllatuseks juba 28 toataime. Roheline mõtteviis ja sotsiaalsed teemad, näiteks ukraina sõjapõgenike toetamine on samuti minu südames.

Helena

Teine reisiseltskonna liige on Uku, minu abikaasa, kes sai äsja 30-aastaseks ja on viimased kuus aastat töötanud telekommunikatsiooniettevõttes Messente Communications, kus tema juhtida on üks osakond. Uku on kõige distsiplineeritum ja pühendunum inimene, keda mina tean. Meie eeskuju ja kalju. Kui Uku parasjagu tööd ei tee või lastega ei tegele, siis leiate ta Ronimisministeeriumist boulderingi trennist, vinyasa joogast, Saku Gümnaasiumist valikainet andmast või pikemalt jalutusringilt meie koeraga.

Uku ja poeg Tormi

Pisemad seiklejad on poeg Tormi, kes sai äsja 5-aastaseks ja preili Luuna, kes on 2,5-aastane. Aktiivsed lapsed, kes on mõlemad väga nutikad ja head suhtlejad. Igav nendega juba ei hakka!

Poeg Tormi ja preili Luuna perekoer Lucyga, kes autosõitu ei armasta ja jääb kodu valvama.

Kui inimesed ütlevad, et oi, nad on nii kadedad, et me lähme, siis ütlen ikka, et oodake ikka päris muljed ära ja öelge siis. Nalja ja väljakutseid saab meie aktiivsete suslikutega kindlasti olema, eriti pikkadel autosõitudel. Muidugi loodan, et kõik läheb sujuvalt ja ennekõike on meil koos hiiglama tore ja põnev maailma avastada!

Hoidke meie seiklustel silma peal

Saate rüblikutega seiklustel siin korra nädalas silma peal hoida ja ise otsustada, kas teie võtaksite sellise väljakutse vastu või eelistate lastega lühemaid lennureise teha. Andke meile julgelt oma väikelastega reisimise kogemustest märku @helenatomikas Instagramis, kus saate samuti meie teekonnast osa.


Jaga
Kommentaarid