Vast kõige huvitavam muusikaüritus toimub nädalavahetusel KUMUs – REIV on juba kolmandat korda Kumu kunstimuuseumis toimuv rahvusvaheline kunsti- ja muusikasündmus, mis toob kokku eri maade muusikud, esinejad ja kunstnikud. Selle aasta teema on araabia kultuur, mida tutvustavad nüüdistantsu ja muusikaliste etteastete kaudu Maroko ja Eesti artistid.

Sööki, kantrit, kirjandust jpm

Toidufestivalide austajad võtavad seekord suuna kas ida või lääne suunal – Haapsalus tuleb Maitsete promenaad, Peipsi ääres Toidutänav ja Jõgeval Küüslaugufestival.

Laupäeval otsi välja oma retroratas, pane vastavalt riidesse ja tule osalema ERMi juurde retrosõidule. Nimelt korraldab Austa Rattaklubi laupäeval Tartus Balti Keti velotuuri kõrvale Eesti Rahva Muuseumi juures ürituse, kus võitjat ei määra mitte sõidukiirus, vaid hoopis stiil! Retrosõidul saab nimelt parimaks see, kes koos oma rattaga kõige retroma, omapärasema ja stiilipuhtama komplekti moodustab.

Ökofestival

Kui vaatame veel Lõuna-Eestis toimuvat, siis tulemas on Hingamislaulupidu – terve päeva jooksul on võimalik õppida Eesti parimate hingamistöö ekspertide käe all, osaleda mitmekesistes aruteludes ning tutvuda meie pärimuskultuuriga. Põlvamaal tuleb ka Ökofestival. Valgamaale kogunevad aga militaarajaloo huvilised – viiakse läbi näidislahinguid, toimub sõjameeste marss läbi linna, kus saab näha erinevates vormides sõjamehi- ja tehnikat. Seal samas ka vanavara ja käsitöölaat.

Militaarfestival

Viljandis ootab ees Kantrifestival, Pärnus Rannatee Romantikaöö ja Kirjandusfestival. Rannatee Romantikaöö on pühendatud taasiseseisvumisele, mälestustele, koosolemisele ning elamustele merel, maal ja metsas ümber Liivi lahe. Tule naudi hunnitul hulgal hääd kultuuri: muusikat, teatrit, kino ja pärimust. See on eriline aeg - aeg meenutada ja aeg tähistada.

Rannatee romantikaöö

Tallinnas olijad võiks minna Kammermuusikafestivalile või Teletorni juurde Perepäevale. Ja kuna õhtud on veel mõnusalt soojad, võiks külastada ka Sumedate Suveõhtute Filmifestivali Rakveres, mis pakub juba neljandat suve võimalust nautida vabaõhukino otse Rakvere südalinnas. Ekraanile jõuavad draamast, põnevusest ja ehedatest hetkedest pakatavad linateosed Prantsusmaalt, Saksamaalt, Taanist ja Ungarist.

Matkad

Augustis tähistatakse Eesti looduse päeva ja sel puhul korraldab Eesti Loodusturismi ühing üle riigi lahedaid matkasid, millest saad osa võtta. Sel nädalavahetusel saab minna päikesetõusu seenematkale Kõrvemaale, Romantilisele valguskanuumatkale läbi Värska, jalgrattamatkale Pranglile, jalgsimatkale Pakri saartele või loodusretkele Vooremaale ja Peipsi äärde.

Militaarfestival Valgas