Väikelapsed


Väiksemate laste puhul on sujuva reisimise võtmeks võimalikult palju erinevaid valikuvõimalusi. Kas selleks on mänguasjad, mängud või suupisted - kõik need rõõmustavad lapsi. Kuid kõike eelnevat tuleb piisavalt sageli uue meelelahutuse vastu vahetada. Tähelepanu hajutades lendab aeg kiiremini.


Kui teil on võimalus valida, broneerige lapsele kindlasti aknaalune iste. See tagab vähemalt õhkutõusmisel ja maandumisel lapsele piisavalt põnevust.


Võtke kaasa kleebised, pusle- või värviraamatud või muud toredad mänguasjad. Kätega toimetamine muudab paigal istumise lihtsamaks. Mängige lihtsaid mänge, mis ei nõua muud kui kujutlusvõimet, näiteks teatud värvi esemete märkamine või võimalikult paljude loomade, toiduainete või rõivaesemete loetlemine.


Pakkige kaasa suupisted, mida saab süüa ükshaaval, näiteks rosinad või kirsstomatid.


Koolilapsed


Filmid, muusika või heliraamatud võivad olla õnnistuseks. Veenduge, et oleksite laste lemmikud telefoni või iPadi alla laadinud või võtke lennufirma valikust maksimum.


Paki lennukisse kaasa pisemad mänguasjad. Väikesed kujukesed või legoklotsid pakuvad meelelahutust, kuid ei võta liiga palju ruumi.


Esita lastele fotograafia-teemaline väljakutse. Võid paluda neil oma reis dokumenteerida või mõelda lõbusatele ja loomingulistele pildistamise võimalustele: näiteks teha kõigest võimalikust lähivõtteid!


On mitmeid veebilehti, mis koguvad tasuta mänge, mida saab välja printida ja mängida. Otsi lihtsalt „prinditavad reisimängud“ ja vali välja oma lemmikud. Kõik, mida hiljem lennukis vajad, on pliiats.


Pista kotti ka mõned pulgakommid. Pulgakommide imemine aitab ka õhkutõusmisel ja maandumisel tekkinud kõrvavalu korral, kirjutatakse Finnairi väljaandes Bluewings.


Teismelised


Ole lennujaamas teismelise soovide osas vastutulelik. Kui ta tahab jääkohvi, moeajakirja või uusi kõrvaklappe, võimalda neid talle. Nii säilib rahu ka lennu vältel.


Laske teismelistel ise suupisteid valida. Muidugi võivad nad lihtsalt tortillakrõpse ja šokolaadi süüa, kuid kui te just iga päev ei reisi, pole see ju probleem. Pakkige kaasa ka mõned tervislikumad valikud.


Täiskasvanud


Ka vanemad võivad vajada turgutust – eriti lastega reisides. Nende näpunäidete abil hoolitsed lennu ajal ka enda eest.


Veendu, et kaasas oleks ka selliseid suupisteid ja jooke, mis ka sulle meeldivad - sa väärid paremat kui laste toidujääkide söömine.


Siruta ja liigu! Tee oma istmel harjutusi või tõuse kord tunnis istmelt püsti ning siruta


Proovi mõnda meditatsioonirakendust. Kui vajad rahuhetke ja lapsed mängivad parasjagu rõõmsalt, pane kõrvaklapid pähe ja lõõgastu lühikese meditatsiooni saatel.