Päikesevaatlusele kutsub Tartu tähetorn: igal laupäeval kuni augusti lõpuni saab tähetorni õuel spetsiaalse teleskoobiga vaadelda meile kõige lähemal asuvat tähte. Osalemine tasuta! Loojuvat päikest saab imetleda Saadjärvel päikeseloojangu matkal, mis on suurepärane viis kallim romantilisele kohtingule viia.

Taas on kätte jõudnud nädalavahetus, kus saab üle Eesti mängida külastusmängu Unustatud Mõisad. Mõisad on avatud kogu päeva, igal täistunnil saab minna jalutuskäigule giidiga. Tulenevalt mõisate eripärast ja võimalustest korraldatakse ka kontserte, näitusi, töötube.

Saared meelitavad muusikaga. Hiiumaal toimub festival Sõru Saund, mis pakub alates neljapäevast kolm päeva ja ööd head tantsumuusikat. Samuti juba neljapäeval ja reedel annab nii Saaremaal kui ka Hiiumaal kontserdi ilmakuulus Soome akordionist ja helilooja Kimmo Pohjonen.

Muusikat pakub ka Lõuna-Eesti: talvisest kontserdisaalist tuleb välja Vanemuise sümfooniaorkester ja esitab peamiselt head klassikalist muusikat looduslikus amfiteatris, Kassitoome orus. Viljandi pärimusmuusika festival ei vaja eestlasele laiemat tutvustamist, selle ajal toimub Viljandis ka käsitöö- ja toiduturg.

Viljandi pärimusmuusika festival

Retkefännid võtku ette põnev bussiretk ajaloolistesse Saaremaa viikingite sadamatesse, ajaloolane teed juhatamas ja lugusid jutustamas. Toiduteemadest ootavad tänavatoidu festival Pärnu Maitsete Uulits ning Kärdla sadamas saavad Vahuveiniviikendil kokku mullijookide sõbrad, muusika Lexsoul Dancemachine’ilt ja peoroki bändilt Köömes. Setodele on kätte jõudnud päätnitsapäev, mil pärast jumalateenistust peetakse seto kombe kohaselt omaste kalmudel söömaaega, järgneb traditsiooniline seto külapidu laulu ja tantsuga.

Pärnu maitsete uulits

Sündmusi saab valida ka eri moodi liikumisviiside järgi: kes austab jalakäimist, võtab osa Autovabaduse Puiestee tegemistest Tartus, mootorrattaentusiastid kogunevad Jõgevatreffil (paraad kõigile huvilistele laupäeval) ning Elvas toimub kogu perele Liikumis- ja Spordifestival, kus proovida eri spordialasid, soetada treeningvarustust, tutvuda Eesti spordikangelastega, osaleda ise ja olla pealtvaataja võistlustel, saada uusi teadmisi konverentsil ning nautida mõnusat kontserti koos Trafficu ja teiste esinejatega.