Tallinna abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on Kadrioru park Tallinna roheline süda, kus lisaks imelisele maastikuarhitektuurile on saanud juba kolme sajandi vältel nautida ka kultuuri ja kunsti. „Ka täna, Kadrioru lossi- ja pargiansambli sünnipäeval saavad linlased ja linnakülalised osa paljudest põnevatest ja harivatest tegevustest, mis toimuvad nii siseruumides kui ka õues,“ sõnas Svet. „Ent tänase kuuma ilmaga palun kõiki pargi külastajaid võimalusel hoida varjulisse kohta ja tarbida palju vett. Kadrioru pargi avalik veekraan asub Mikkeli muuseumi ja Lastemuuseumi Miamilla vahelise tee ääres.“

Sünnipäeva kava algab täna keskpäeval lõbusate ja seiklevate lossimängudega – toimuvad meisterdamistoad ja mängud kogu perele muuseumides ja pargis. Osalemine on tasuta! Mängude alguspunkt on Kadrioru lossi ees. Lastega peredele mõeldud maastikumäng on inspireeritud näitusest „Stiilsed asjad“. Nii on erinevatel aegadel igapäevased asjad erinevad välja näinud – vastavalt ajastu moele ja tehnoloogia arengule. Kui erinevaid punkte läbida, siis saab avastada, milliseid esemeid eri ajastutel kasutati ka Kadrioru lossis.

Kell 13 ja 16 toimuvad tasuta pargiekskursioonid eesti ja vene keeles, kogunemine pargi infopunkti juures. Kell 13 (eesti keeles) ja kell 15 (vene keeles) toimub ekskursioon Kadrioru kunstimuuseumi näitusel „Stiilsed asjad“. Osalemine muuseumipiletiga. Kell 14 (eesti keeles) ja kell 16 (vene keeles) toimub ekskursioon Mikkeli muuseumi näitusel „Portselan – valge kuld“. Osalemine muuseumipiletiga.

Kell 18 algab Kadrioru pargi kontsertväljakul tasuta galakontsert „Muusika rahu nimel“, kus solistidena astuvad üles Elena Bražnik (sopran, Rahvusooper Estonia), Mykhailo Malafii (tenor, Lvivi Riiklik ooperiteater), orkester ME104. Dirigeerib Aleksandr Bražnik (Vanemuine). Kavas on Mozart, Donizetti, Verdi, Gershwin, Eller, Shevchenko, Lysenko, Skoryk jt. Kontsert toimub kahes osas ja toimub koostöös Eesti Punase Ristiga. Ühtlasi saab kohapeal teha annetusi Eesti Punasele Ristile Ukraina toetuseks.

Kadrioru lossi- ja pargiansambli sünnipäeva tähistatakse igal aastal 22. juulil. 1718. aasta 22. juulil saabusid siia tsaar Peeter I ja Itaalia arhitekt Nicola Michetti ning määrasid tulevase lossi ja pargi asukoha ning planeeringu üldpõhimõtted.

Kadrioru pargi ja sealsete sündmuste kohta leiab lähemalt infot SIIT!