Larnaca, Küpros

Kõige kuulsamaks rannaks Larnacas on Finikoudes, millele on südalinnast kõige lihtsam ligipääs. Mööda rannajoont jooksvalt tänavalt leidub palju erinevaid kohvikuid, poode ja restorane, mis muudavad piirkonna mõnusalt elavaks!

Sealne rand on täidetud imeliselt pehme liivaga ja veemõnusid saab nautida täielikult selges vees. Finikoudes on saanud endale ka nn sinise lipu märgise, mis tähendab, et ranna puhtus ja ujumisvee kvaliteet on nende jaoks täielik prioriteet.

Rannast saab rentida nii päikesevarje kui mugavaid lamamistoole, lisaks pakutakse erinevaid tegevusi ka aktiivsema eluviisi harrastajatele. Loomulikult on rannas olemas ka tualetid ning kabiinid duši all käimiseks ja riiete vahetamiseks. Finikoudes on rand, kuhu sobib väga hästi tulla terve perega!

Porto, Portugal

Porto ei pruugi ise parimate randade poolest ju esirinnas olla, kuid selle lähedusest võib leida mitmeid ilusaid randu. Imelise rannapäeva saab veeta näiteks Praia do Senhor da Pedras, kuhu saab Portost mugavalt rongiga. Ka see sinise lipu märgiga rand on kuulus just oma puhtuse poolest. Rannast ei puudu ka baar ning restoran.

Lisaks on Praia do Senhor da Pedras kuulus ka sealsete piltilusate päikeseloojangute poolest.

Split, Horvaatia

Üks maailma kõige kaunimatest randadest asub Spliti lähistel Braci saarel. Rand laiub pisikesel saaretipul ning just kuju muudab selle väga omapäraseks. Kristallselge vee toonid varieeruvad tumesinisest türkiisini.

Tänu ranna unikaalsele kujule ei tule seal kunagi tuule pärast muretseda, vaid igaüks leiab seal päevitamiseks just endale sobivate tingimustega koha. Lisaks saab harrastada meelepärast veesporti või einestada suisa kahes erinevas restoranis. Splitist Golden Horni Braci saarele sõidab praam vähem kui tund aega, kirjutab BlueWings.

Kopenhaagen, Taani

Põhja-Euroopa kõige ilusamad rannad asuvad enamuses Taanis, mitmed neist on kohe Kopenhaageni külje all. 17-minutilise rongisõidu kaugusel asub Ishøj, mis on tuntud valge liiva ja hingematvate vaadete poolest. Kuna rannas on kohati üpris tuuline, on see ideaalne koht tuulelohede lennutamiseks!

Rannapargis asuvad veel kohvikud, piknikulauad ja mänguväljak. Silmailu pakub ka Ishøj linnake, kus asuvad nii modernse kunsti muuseum Arken, kaunis sadam kui ka õdusad restoranid, mida kõike võib avastada näiteks pärast rannapäeva lõppu!

Tenerife, Hispaania

Tenerife on rannapuhkuse jaoks kindlasti üks parimatest valikutest – seda põhjusega! Imelised rannad ümbritsevad saart absoluutselt igast küljest. Leidub nii randu, kus elu keeb, kui ka vaiksemaid nurgakesi. Kõige kaunimaks peetakse aga randu, mis jäävad Playa de la Tejitasse – Los Abrigose ja lummava punamäe vahele. Liiv on kena ja erilise kuldse tooniga. See on ideaalne koht fotojäädvustuste tegemiseks!

Rannas on piiratud ala, kus on olemas ka vetelpääste, kuid suurem osa rannajoonest on metsikult naturaalne. Aeg-ajalt võib näha mõnd snäkimüüjat, kuid mõistlik on kaasa võtta oma söögid-joogid. Randa on oodatud ka lapsed, kuid tähelepanu tuleks pöörata ka asjaolule, et tegemist on nudistisõbraliku rannaga ja lained võivad tuule kiirusest olenevalt kohati üsna kõrgele kerkida.

Kuumimatesse Euroopa randadesse lennutab mugavalt Finnair.