Teip

Teip? Jah, teip! Mitte maalri- ega kileteip, vaid see, mida meil kutsutakse ühe igivana teleseriaali peakangelase nimega. Sest Macgyver teadis, et maailmas ei ole asju, mida teibiga parandada ei saa.

Käärid

No milleks metsas käärid, eksole? Kes kord proovinud noaga maniküüri teha, sel sellist küsimust ei teki. Käärid on väga head ka teistes peenmotoorikat ja täpsust nõudvates ettevõtmistes. Näiteks tahate priimuse valmistamiseks plekkpurgi pooleks lõigata. Jah, noaga saab, aga kääridega on tulemus sirgjoonelisem.

Niit ja nõel

Niit ja nõel on olulised. Seda teavad nii üleelajad kui sõdurid, nagu demonstreeris sadadele tuhandetele, et mitte öelda miljonitele inimestele John Rambo. Kui teil aga lahtiseid, õmblemist vajavaid haavu pole, saate sama instrumentaariumit kasutada oma riiete parandamiseks. Jah, tõepoolest, katkine püksitagumik või rebenenud särgikaelus matkamist otseselt ei takista, kuid oluliselt mugavam on seda teha tervete rõivastega. Sellepärast on niit ja nõel olulised!

Multitööriist

Öeldakse ju küll, et kui üks tööriist kõlbab mitmeks tööks, siis ei kõlba ta ühekski tööks. Välja arvatud juhul, kui see pole just multitööriist. Noh, tõsi on, et see ei asenda korraliku nuga ega ka mitte saagi, paari korralikult vahedate kääride eeski jääb ta jänni, ei suuda see asendada ka kruvikeerajakomplekti. Võib-olla jah, ainult pudeliavaja on sama võimekas kui tavaline pudeliavaja. Sellele vaatamata on multitöörist vajaduse tekkides parem kui tööriistakasti jäänud kruvikeeraja, kuuris rippuv saag või autosse ununenud nuga. Pudeliavajast on suva.

Nöör

Teadupärast on ainult üks asi, mida nööriga teha pole võimalik - seda ei saa enda ees lükata. Aga enam vähem kõike muud saab sellega teha. Vaja midagi riputada – nöör. Vaja midagi siduda – nöör. Vaja midagi püüda – nöör. Peaaegu sama hea kui teip, ütleks Macgyver.

Koormakinnituskummid

Tõsistele matkameestele ja üleelamisgurudele võivad koormakinnituskummid mõjuda pisut peenutsevalt, kuid tegelikult on neil keskmise matkaja varustuse hulgas oma koht täitsa olemas. Elastsed, lihtsad kinnitada ning ei nõua igasuguste sõlmedega jändamist, kui loetleda ainult mõned põhjused üles. Isikliku mugavuse prismast lähtudes, muidugi.

Patareid või/ja akupank

Pealambi patareid saavad tavaliselt alati siis tühjaks, kui sul varu kaasas pole. Et seda ei juhtuks, paki kaasa mõistlik tagavara patareisid.

Kui sa nüüd küsid, milleks mulle need, kui mu pealamp töötab aku pealt? Ka see saab tühjaks, sest viimati laadisid sa seda… millal? Järelikult tasub ka akupanga peale mõelda. Ja mitte ainult mõelda, vaid see ka oma matkakotti pista.

Haaknõel

Haaknõel on punk! Aga mitte ainult, sest sellest võib ka kasu olla. Kinnitamiseks, parandamiseks ja miks mitte ka elu päästmiseks. Kui sul on vaja näiteks kala püüda ning konksu pole parasjagu kuskilt võtta.

Vaata ka videot: