Sellise hotellitoa leiab Šveitsist Sailloni külast otse tee äärest bensiinijaama kõrvalt. Kaksikutest vennad Riklinid ütlevad, et nende sooviks on, et inimesed mõtleksid maailma probleemide üle järele ja sellest sammuke edasi — ka oma käitumise üle. Sarnaseid voodeid on vennad püstitanud ka idüllilistes paikades, näiteks keset ümberringi kõrguvaid Alpe. Seekord valisid nad mitteidüllilise paiga. Nad leiavad, et magamine ei ole kõige tähtsam, ja lisavad, et praegusel ajal on olulisem mõelda järele maailma aktuaalse olukorra üle. Külastajaid kutsutakse üles mõtlema poolunes teemadele nagu kliimamuutus, sõda ja inimeste pidev püüdlus perfektsionismi järele ning kahjudele, mida nad planeedile põhjustavad. Riklinite sõnumiks on: praegu pole aeg magamiseks, vaid reageerimiseks. Kui me jätkame samas vaimus, on maailmas varsti rohkem anti-idüllilisi paiku kui idüllilisi.

Projekt on ellu kutsutud koostöös hotellipidaja Daniel Charbonnier'iga ja sinna kuulub ka kolm nulltärnisviiti idülliliste viinamarjaistanduste vahel looduskaunil mäenõlval. Nende juurde kuulub ka ülemteenri teenus jookide ja hommikusöögiga. Ööbida saab neis hotellitubades alates 1. juulist kuni 18. septembrini. Mittetäiusliku öörahu eest tuleb tänase seisuga maksta 325 Šveitsi franki ehk 332 eurot.

Pilk ajalukku meenutab, et sarnane hotellikontseptsioon lõi laineid üle maailma aastatel 2008–2010, kui rajati esimene nulltärnihotell sõjaaegsesse punkrisse. 2008 oli majanduskriisi aasta ja ka Šveitsis läks hulk hotelle pankrotti. Vennad kunstnikud kirjutasid hotellidele ja palusid tasuta voodeid. Sinna juurde tegid nad uurimuse hotellitärnide süsteemi kohta, millel on monopol panna paika, mis asi on luksus. Sellest tekkis mõte luua maailma esimene nulltärnihotell, kusjuures „null“ sümboliseerib vabadust ja sõltumatust, vastavust omaenda normidele ja uue väärtuste süsteemi defineerimist. Esimesed fotod uuest hotellist levisid üle maailma: kontrast Seveleni punkri steriilse nappuse ja king-size voodi vahel tekitas üleilmse sensatsiooni. Inimesed kogu maailmast tahtsid sinna ööbima tulla – nõudlus tuli nii Jaapanist kui Lõuna-Aafrikast. Koos neljatärnihotelli omaniku Daniel Charbonnier'iga võtsid nad nulltärni kontseptsioonile 54 maal patendi.

Kuna kunstnikud ei tahtnud tegelikult saada hotellipidajateks, siis tegid nad seejärel projektiga viieaastase pausi. Pärast seda kolis voodi loodusesse ja külalistele avati „tuba“ ilma seinteta ja laeta, luksuslik Biidermeieri ajastu voodi paigutati 1200 meetri kõrgusele. Tollal maksis ööbimine seal 250 Šveitsi franki, oli terve hooaja välja müüdud ja selle kohta kirjutati lausa, et see on ette broneeritud 60 aastaks, sest 2017. aasta lõpus oli ootenimekirjas 4500 inimest. Riklinite tagasitõmbumisest ei tulnud midagi välja ka peale seda projekti, sest mitmed Šveitsi regioonid soovisid oma turismi arendada ja pöördusid nende poole palvega laenata paariks kuuks mõni voodi. Nii kestabki see projekt tänaseni ja inimestest, kes soovivad sellise omapärase hotellikogemuse eest üle 300 euro maksta, juba puudust ei tule.

Vaata rohkem fotosid SIIT.