Iga aasta juulis saab Tallinna Raekoja platsist ja Niguliste kiriku ümbrusest mõneks päevaks õitsev hansalinn. Keskaja päevadel saab kätt proovida keskaegsetes meistrikodades, toimuvad osavus- ja jõumängud, õpetusi jagavad mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka vibukütina täpsust proovida. Kohal on sepad, puusepad, ehitusmeistrid, astuvad üles muusikud ja tantsijad, toimub keskaegne rongkäik.

Beach Grind Pärnu Rannapargis on suur festival koos välis- ja kodumaiste tippartistidega, mis kutsub festivalimelu nautima kaheks päevaks. Pärnu kandis toimub ka Kabli Päikeseloojangu Festival. Juuli lõpuni toob see kokku Eesti parimad muusikud ja muudki põnevad inimesed. Festivali kaunistavad kontserdid klassikast jazzini, salongiõhtud, kirjandus- ning filmiüritused, rannapeod ja ehedad külasimmanid. Kultuurielamuste kõrval on peaesinejaks kaunid päikeseloojangud Kabli rannas. Samuti annab Pärnule sel nädalavahetusel nägu mullijookidele pühendatud festival.

Beach Grind

Kuhjaga muusikat pakub Eesti ainus rändav kultuurifestival Võnge. Seekord Peipsi ääres toimuv festival pakub lisaks muusikale aga veel muudki, näiteks joogatunde ja lasteala. Lisaks inimestele on oodatud hästi käituvad lemmikloomad ning parkimine ja telkimine on tasuta.

Viljandi võõrustab taas Eesti vanimat vanamuusikafestivali, mis on toimunud juba 1982. aastast saadik. Suurepärane võimalus nautida kaunist suvist Viljandit eri kontserdipaikades!

Võrus tantsitakse pärimustantsu – ehk pealt vaatama minna on ainult pool lõbu, lisaks kontsertidele, öökinole ning kunsti- ja käsitöölaadale toimuvad ka õpitoad ja suur tänavatants.

Võru Pärimustantsu Festival