Romantilise Rannatee romantika peidab endas laisku jalutuskäike mööda üksikuid paradiisirandu, rännakuid läbi idülliliste kalurikülade ja talumaastike, seiklusi salapärastes ning iidsetes paikades, päikselisi väljasõite piki lummavat rannikut ning hetki, mil nautida kõige kauneimaid päikeseloojanguid.

Omaette võlu pakuvad matkad inimtühjas soos, lindudest rõkkavatel rannaniitudel, tervisest pakatavates luitemännikutes. Oidrema-Tuhu soostik on Lääne-Eesti üks suurimaid, aga ka noorimaid soostikke, paiknedes vaid 10 kilomeetri kaugusel merest. Idapoolset osa nimetatakse Tuhu madalsooks, läänepoolset Tuudi rabaks. Sõjajärgselt püüti küll sood kuivendada, kuid õnneks jäi siiski suurem osa inimtegevusest puutumatuks. Raja alguses asub unikaalne vaatetorn „Trepp“ mis valmis koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga. Matkarada on 950 meetrit pikk ning liikumine toimub laudteel, mis märja ilmaga võib olla libe! Raja läbimisaeg on umbes 1 tund, soovitav on kaasa võtta kummikud.

Lindi looduskaitsealale saab pilgu heita maantee lähedalt vaatetornist, matkaradu seni kahjuks ehitatud pole. Soos võib vabalt liikuda, kuid õrnale maastikule kahju tekitamata. Vaatetorni kõrval asub katusega puhkekoht, kus hea jalga puhata või keha kinnitada. Pärnu-Tõstamaa maantee ääres asuva 11 000 ha suuruse Lindi looduskaitseala südame moodustab Lindi raba oma väikeste maaliliste järvekestega. Lisaks on siin palju erinevaid taime- ja linnuliike, sookooslusi ja neid ümbritsevaid metsi (üle 20 erineva tüübi!).

Kui 19. sajandi teisel poolel ehitatud õigeusu kirikud olid reeglina kiviehitised, siis 1864. aastal valminud Seliste kirik on kargelt askeetlik puuehitis, mille sisekujundus on samuti lihtne ja kaunistusteta. Pühakoja läänesissepääsu kohal paikneb uhke kaheksatahuline torn, mida katab väikese sibulkupliga telkkiiver. Võsastunud ja räämas kirikut hakati korrastama 1998. aastal, 2001. aasta suvel värviti kirik väljast punaseks ja aknaraamid valgeks.

Vaata videot Romantilisest Rannateest: