Samuti on nüüd palju kergem Taisse siseneda. Reisijad ei pea enam taotlema nn Tai passi, mida tuli teha koroonapandeemia ajal. Turistidel tuli enne väljalendu muu hulgas tõestada, et nad on vaktsineeritud ja neil on ravikindlustus.

Üks reegel siiski jäi

1. juulist peavad turistid esitama kas vaktsineerimistõendi või negatiivse testitulemuse (kas PCR- või antigeenitest). Sobivad nii paberil kui ka digitaalsed tõendid.

Vaktsineerimata turistid, kes pole kuni 72 tundi enne reisi teinud ka koroonatesti, peavad kohapeal tegema tasulise testi. Kui see osutub positiivseks, tuleb turistil tasuda ka oma ravi eest.

Tai turismiamet rõhus, et välismaalased peavad piiril näitama ka passi ja viisat, kui seda neilt nõutakse.

Vähem reegleid, rohkem turiste

Ei kulunud kaua, et turistid Taisse naaseksid. Päev pärast Tai passi kaotamist saabus läbi Phuketi lennujaama umbes 9000 turisti, mida oli eelnenust lausa 20% rohkem. Samuti suurenes maismaa kaudu saabuvate reisijate arv.

Isegi enne piirangute kaotamist oli Tai turism tõusuteel. Tai turismiministeeriumi sõnul saabus jaanuarist maini riiki 1,3 miljonit turisti. Eelmisel aastal külastas Taid samal ajal kõigest 35 000 inimest. Siiski on ka 1,3 miljonit väga kaugel sellest, kui palju turiste käis riigis 2019. aastal. Tollal oli neid lausa 40 miljonit.