Helsingi

Helsingis toimub kogu aeg midagi, aga suveperioodil on tegevusi erakordselt palju. Populaarsed on näiteks rohelusest pakatavad pargid nagu Esplanadi, Kaivopuisto või Tokoinranta, kus saab pidada meeldejääva pikniku. Loomulikult ei puudu linna suvepildilt ka arvukad terrassid, mis on täidetud nii maitsva toidu kui joogipoolise austajatega.

Suurepärane viis päikesepaistelise päeva veetmiseks Helsingis on ka sealsete saarte avastamine. Turuväljakult on lihtne jõuda kindlussaarele Suomenlinna, samuti hiljuti avatud Lonna ja Vallisaari saartele. Kalasatama linnaosa kõrval asuv Mustikkamaa on muide üks Helsingi populaarsemaid puhkealasid.

Lauttasaari on kaunis koht looduse nautimiseks – seal laiub imeline rannajoon ja vaade igas suunas, kõik see asub vaid viie minuti metroosõidu kaugusel kesklinnast.

Naantali

Naantalil on rääkida palju lugusid ja neid on kõige parem avastada kas jalgsimatkal või paadikruiisil. Naantalis asub ka presidendi suveresidents Kultaranta, mille kaunis aias korraldatakse suvekuudel külastajatele giidiga ekskursioone.

Kaunil Kailo-nimelisel saarel, Naantali vana kloostri vastas, asub Muumimaailm – suisa kohustuslik peatuspaik peredele. Muumimaailm on lummav segu saarestiku loodusest ja Tove Janssoni maagilisest loomingust, tegevuste, atraktsioonide ja elamustega, mis täidavad terve päeva.

Festival Sleepyhead on aasta lõbusaim pidu ja see pakub tegevust kogu perele. Sajandite jooksul on kohalikust traditsioonist kasvanud välja turismiatraktsioon ja välifestival. Lõbu kestab iga aasta 27. juulil terves linnas koidikust hilisõhtuni.

Hanko

Soome lõunapoolseim osa Hanko on suvine paradiis neile, kes armastavad liivarandu ja salajasi nurgakesi. Selle ajaloolise kuurortlinna atmosfäär muudab Hanko suurepäraseks ühepäevareisi sihtkohaks. Väikese linna jaoks on Hankos ka muljetavaldav arv restorane ning sellised üritused nagu Hanko Regatta, Poker Run ja Seahorse Week.

Hankos on 30 kilomeetrit liivarandu ja 130 kilomeetrit rannajoont. Keskuses asuvast veetornist avaneb 360-kraadine vaade rannikule ja kaunitele vanadele puitvilladele. Hankost saab omakorda teha ühepäevareisi kauni Bengtskäri tuletorni juurde või osaleda hoopis hülgeotsimissafaril. Ka jalgrattasõit on suurepärane viis piirkonnas ringi liikumiseks.

Rauma

Rauma linn asutati 1442. aastal – seega on Rauma Soome vanuselt kolmas linn. Rauma on tuntud oma värvika piirkondliku dialekti, pikkade poolpitsi valmistamise traditsioonide ja UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluva Vana Rauma hästisäilinud puithoonete poolest.

70 aakri suurusel alal on 600 hoonet. Vanas Raumas jalutamine on nagu astumine muinasjuttu: kirevad puitmajad, dekoratiivsed väravad, munakivitänavad ja kaunid ühiskondlikud hooned on justkui läbi aja otse minevikust tänapäeva hüpanud.

Raumas on palju sisustuspoode ja käsitööbutiike, kohvikuid ja restorane; kõik üksteisest jalutuskäigu kaugusel. Rauma Pitsinädal ühendab igal aastal traditsioonilise pitsi valmistamise kaasaegse festivalimeeleoluga koguni üheksa pitsirohke päeva jooksul.

Mariehamn

Ahvenamaa on autonoomne ja ükskeelne Rootsi piirkond Soomes, mis koosneb enam kui 6500 saarest. Pealinn Mariehamn on armas külalaadne linn, millel on tugev merendus- ja laevanduspärand – see on ainus linn puutumatus, karmilt kaunis saarestikus. Marienhamni kesklinnal on palju pakkuda: leidub nii põnevaid poode, restorane, kultuuri kui ka elamusi– enamik neist asub Mariehamni kesklinnas Torggatani jalakäijatealal.

Mariehamni sadamat ja laevalinnakut on kõige mugavam avastada jalgsi, jalgrattaga või bussiga. Kui soovite Ahvenamaa saarestiku võlusid nautida paadisõidul, siis korraldatakse Marienhamnist päevaseid ekskursioone vanasse Kobba Klintari lootsijaama kui ka väikesele Rödhamni saarele.

Suvine Soome on Tallinnast vaid pooletunnise lennu kaugusel. Mugavalt lennutab puhkajaid Tallinnast Helsingisse Finnair.