Suvine turismihooaeg ja suur reisimiselaine tõstab oluliselt lennupiletite hindu, kuid ka autorendile avaldab maailmas toimuv olulist mõju. Näiteks Soomes on rendiautode hinnad võrreldes möödunud aastaga tõusnud 30 protsenti.

Soome ettevõtte Autovuokraamo Hertzi tegevjuhi Hannu Mikkonenni sõnul tuleneb see nii autode kallinemisest kui ka piiratud kättesaadavusest. „Tavaliselt ostavad rendiettevõtted hulgi autosid soodsamalt kui eratarbijad. Paljud suurtootjad on sellist müüki nüüd vähendanud,“ selgitas Mikkonen. Hinna aga tõstab lakke suur nõudlus.

Mujal Euroopas veel kallim

Mikkoneni sõnul on rendiautode hinnad mitmes Euroopa riigis tänavu 50 protsenti kõrgemad kui eelmisel suvel. „Mõnes kohas renditakse autosid kuni 100 protsenti kallimalt kui eelmisel aastal,“ lisas ta.

Eriti kallis on Londonis, Pariisis, Milanos ja Hispaania suuremates linnades. „Näiteks Helsingi Kamppi esinduses maksab Škoda Scala või sarnane auto praegu juuli esimesel laupäeval broneerides 572 eurot nädala kohta. Sama suur auto maksab Milano Malpensa lennujaamas aga 952 eurot,“ rääkis Avise tuludirektor Petri Jääsola.