Euronewsi avaldatud Post Office'i uuringus avaldasid reisijad, kus saab nende hinnangul kõige odavamalt puhata. Samuti hindasid nad 36 sihtkoha toidu, joogi ja võimaluste hindu.

Millises kuurordis on parim hinna ja kvaliteedi suhe?

Uuringus osalejate hinnangul on parim hinna ja kvaliteediga sihtkohaks Hispaania. See oli riikide tabelis esikohal, kus 92 protsenti vastanutest ütles, et seal saab „hea hinna eest“ lõõgastuda.

Eriti armastavad turistid Hispaania mandriosa, aga ka Kanaari saari. 91% vastanutest usub, et kaunis paradiisisaar pakub head hinna ja kvaliteedi suhet.

26 riigi seas kolmandaks jäi Kreeka, millele järgnesid Portugal, Türgi ja Mehhiko. Esikümnesse mahtusid veel ka Tai, Malta ja Küpros.

Hispaania kõrval asuv Prantsusmaa jäi 22. kohale. Pisut paremini läks Itaalial, mis on 17. kohal.

Luksuslik Dubai oli tabeli lõpus, millele järgnes kallis Skandinaavia.

Kui palju läheb turistide eluks vajalik maksma?

Teadlased valisid välja kaheksa eset, mis peegeldavad turisti oste. Toidukorv sisaldas: kolmekäigulist õhtusööki kahele koos veiniga, pudel õlut, klaas veini, Coca-Cola purki, suurt pudelit gaseerimata vett, tassi kohvi, päikesekaitsekreemi ja putukatõrjevahendit.

Marmaris (Türgi) või Sunny Beachil (Bulgaaria) tuleks nende hõrgutiste eest maksta kokku vaid 30,5 eurot.

Vaatamata sellele, et Hispaania on turistide seas „heade hindade“ riigina esikohal, on sealsed kulud palju suuremad. Costa del Solil maksaks toidukorv 71 eurot. Kanaari saartel näiteks Lanzarotel aga koguni 84 eurot.

Islandil maksaks aga toidukorv hoopiski rohkem. Toodete eest tuleks tasuda kuni 186 eurot.