Lõppeva looduskaitsekuu teema sel nädalal on loodus kui lillemeri, sest on õitsemise kuldaeg. Eriti magus hetk õisi otsida on looduslike orhideede fännidel. Laupäeval, 4. juunil ootab Emajõe-Suursoo vetel SUP-seiklus, Sirtsi kaitsealal saab minna karuteemalisele ekskursioonile ning veeta öö karuvarjes. Romantikuid ootab öine kanuuretk Emajõel tõrvikute valgel. Pühapäeval, 5. juunil viib Tartu Loodusmuuseum juhendatud loodusretkele Rõugesse ja Haanjasse.

Karuvaatlus

Muusikahuvilised on oodatud Kadriorgu Lossimuusika hooaja lõpukontserdile. See on pühapäevaste kontsertide sari, mis pakub kuulamiselamust ainulaadse akustikaga barokse arhitektuuri miljöös. Pärnus avaneb oreli hooaeg: augusti lõpuni saab reede õhtuti kell kaheksa kuulata Eliisabeti kirikus muusikat, mida mängitakse kiriku kahel orelil. Haapsalu Piiskopilinnuses kõlavad reedel ja laupäeval Itaalia muusikute romantilised hitid. Eesti Rahva Muuseum kutsub kaasa laulma legendaarset “Eesti lippu”, mille kirjutamisest möödub 100 aastat. Viljandis toimub hansapäevade raames öökontsert ja järvekontsert, esimesel esinejaks Rita Ray ning teisel Vaiko Eplik ja Adeele.

Itaalia muusika festival

Lisaks Viljandi hansapäevadele on toimumas veel teisigi kogu linna haaravaid festivale: Narva Linna Päevad on nädalavahetusel täis kultuurisündmusi, laadamelu, spordivõistlusi ja näitusi. Tallinna Vanalinna Päevad kutsuvad samuti hoovisoppe avastama, pealt vaatama ja tegevustes osalema. Häädemeestele kutsub Põhja-Liivimaa festival. Tartu on laupäeval seadnud fookuse Toomemäele, kutsudes hea toidu ja muusika saatel arutama, milline võiks olla unistuste Toomemägi. Festival kannab nime “Toome müks”. Lisaks toimub Tartus laupäeval galeriide öö, kui oma uksed teevad lahti Aparaaditehase galeriid, toimuvad tuurid ja kohtumised kunstnikega, avatud on baarid ja mängitakse muusikat.

Kõik, kes tahavad oma loovust proovile panna või teiste oma imetleda, kogunegu laupäeval Narva Seebikarbi rallile. Omaloodud sõidukitega võtavad mõõtu perede, sõpruskondade, autokodade ja tehniliste klubide meeskonnad üle Eesti. Sõidukid peavad nii finišisse jõudma kui ka rõõmustama publikut originaalsusega.

Head toitu valida ja kohalikku kultuuri nautida saab Kihnus, kus toimuvad kodukohvikute päevad nimega “Kihnu keretäüs”. Tallinnas täitub 500 meetrit maitsetega, kui lauluväljakule püstitatakse Suur Tallinna Toidutänav. Ja kõigil, kel kõhud täis, soovitame läbi astuda ka Tallinna muuseumipühapäevalt, kus pääseb tasuta sisse õige mitmesse muuseumi.

Kihnu toidulaud