Kes sa oled ja millega tegeled?

Ma olen meelelahutaja Tallinnast. Peamiselt tuntakse mind tänu stand-up comedy'le ja taskuhäälingule Tissident, kuid olen esinenud ka õhtujuhina erinevatel üritustel alates pulmadest kuni konverentsideni. Lisaks sellele on minu suurimaks hobiks reisimine ja eesmärgiks on külastada elu jooksul võimalikult palju riike.

Kui paljudes riikides oled siiani käinud ja millised on neist lemmikud olnud?

Ma olen külastanud umbes 30 riiki ja kõige lemmikumad kohad on olnud siiani Brasiilia, Türgi, Hispaania ja Holland. Seda erinevatel põhjustel: Brasiilia oli mitmekülgne, Türgi oli huvitav, Hispaaniast leidsin armastuse ja Holland oli vabastav. Hispaaniast leitud armastuse kaotasin juba nädalaga, mis oli minu süü. Selgus, et on oluline ka armsama nimi koheselt selgeks õppida, et teda hiljem sotsiaalmeediast üles leida. Armastus Hispaania toidu ja veini vastu jäi aga seevastu püsima.

Kust on pärit sinu reisihimu?

Lapsepõlves ei olnud võimalust reisida ja minu suur unistus oli avastada maailma. Loomulikult telekast nähtud idüll ei vastanud alati tegelikkusele. Nii mõneski riigis olin pettunud nähes piltilusa ranna asemel prügimäge või tuntud vaatamisväärsuse juures saanud aru, et see ei olegi midagi erilist. Pissivast poisist Brüsselis kõndisin mööda, sest see oli nii väike, et ma ei märganudki seda. Samas on olnud ka sellised riike, mis on just vastupidiselt üllatunud. Arvasin noorena, et Türki ei lähe kunagi, sest kõigil olid samasugused pildid ja reisimuljed. Tundus olevat igav kuurort-tüüpi sihtkoht. Sel aastal lähen kolmandat korda! Siiani olen külastanud nelja linna ja käinud ka kohalikus pulmas. Ma olen alati olnud seiklushimuline ja meeldib asju teha omamoodi. Enamasti peatun kohalike juures ja üritan õppida nende elu kohta. Mulle meeldib näha riigi või linna kõiki külgi. Loomulikult on Dubai Marina uhke, aga ma tahan näha ka seda, kus immigrandid elavad, kes selle ehitasid.

Millist tüüpi reisija sa oled?

Ma olen optimistlik seikleja, aga kehv planeerija. Ma ei kaalu pikalt, kas lähen reisile, vaid millal lähen reisile. Kui lennupileti jaoks raha ei olnud, siis sõitsin bussiga kohale. Noorena olid säästureisid vahel sellised, kus poole reisi pealt sai raha otsa ja siis tuli leida kohapeal endale tasuta majutus või lõunasöök. Hea suhtlusoskus on tulnud kasuks. Välismaal elavad eestlased on mind meeletult aidanud ja tuttavad on raha laenanud hädaolukorras. Sotsiaalmeedias suunamudijat minust et saa, sest kogemused on mul stiilis “vist ei soovita seda teha” mitte “vaata seda täiuslikku puhkust”. Mul ei ole vaja viie tärni hotelli, kuigi olen ka nendes ööbinud. Parimad mälestused on just kohalike juures elades olnud. Isegi siis, kui mitte miski ei lähe plaanipäraselt, üritan leida alati midagi head igas olukorras. Mäletan 2017. aastavahetust Lissabonis, kus elasin koos toreda perekonnaga. Kohale jõudes selgus, et pean vanaemaga jagama tuba, mis tähendas põrandal magamist. See ei olnud probleem. Kahjuks ei teadnud, et Portugalis korterites ei ole sellist küttesüsteemi, millega olen harjunud Eestis. Jaanuarikuus oli üsna külm öösel ja põrandal magada oli väga raske. Vanaema jutulembus ei aidanud kaasa, sest talle meeldis öösiti helistada Brasiilias elavatele sugulastele. Loomulikult tegi ta seda meie ühises toas, et teisi mitte segada. Sellest hoolimata oli hommikusöök maitsev ja aastavahetus meeldejääv. Vanaemaga sain ka sõbraks ja ta õpetas mulle portugali keelt.

Mida sa oled avastanud läbi reisimise ja erinevate perekondadega koos elamisest?

Inimesed on igal pool laias laastus samasugused. Ma olen kuulnud erinevaid versioone “noored on hukas” või “käbi ei kuku kännust kaugele” lausetest. Ma olen näinud, kuidas perekondades on samasugused rõõmud, mured ja probleemid nagu minu enda omas. Ma olen õppinud, et religioon, poliitika ja ajalugu on teemad, mida vältida söögilauas. Seda nii Eestis kui ka mujal. Ma olen kohanud palju mõttekaaslasi ja sarnaste väärtustega inimesi nii Münchenis, Dubais kui ka Rio de Janeiros. Isegi, kui tundub, et maailm on täis kurjust, siis inimestega suheldes avastad, et tegelikult on maailm täis südamlikke ja väga häid inimesi. Me lihtsalt ei kuule nendest alati.

JÄRGNEB...

Lähemalt saad Sille-Kadri reisiseiklustest kuulda tema stand-up show'l "Turist lõksus" — uuri lähemalt Facebookist ja Fientast.