"Vaatamata Venemaa õhuruumi sulgemisest tingitud pikematele marsruutidele jätkame oma peamiste Aasia sihtkohtade teenindamist ning meil on pakkuda lende suurepärastesse Euroopa ja Põhja-Ameerika sihtkohtadesse," ütles Finnairi Balti ja ECE riikide tegevjuht Arunas Skuja. "Suvel suurendame lendude arvu üle 300 lennuni päevas.“

27. märtsil avatakse uus lennuliin Dallas Forth Worthi, 1. juunil – Seattle’isse. Tänu koostööle American Airlinesiga saavad Finnairi kliendid nautida suurepäraseid lennuühendusi ka paljudesse teistesse Põhja-Ameerika linnadesse. Finnair lendab ka New York JFK-sse, Chicagosse ning Los Angelesse.

Reisid Indias asuvasse Mumbaisse hakkavad toimuma kolm korda nädalas, piletite müük algab 5. aprillist.

Muudatused märtsi lõpus algava suvehooaja lennuplaanis

Venemaa õhuruumi sulgemise tõttu peatab Finnair lennud Jaapanisse (v.a Tokyo) 2022. aasta suvehooajaks. Lisaks lükkab Finnair edasi oma uue Busani liini avamise. Mõnede Aasia lendude tühistamise tõttu kohandatakse Finnairi Euroopa võrgustiku lennusagedusi vastavalt sellest tulenevale ümberistuvate klientide arvu vähenemisele. Lennufirma teavitab kliente isiklikult e-posti ja sms-sõnumite kaudu nende lendude muudatustest. Kliendid saavad seejärel muuta reisikuupäeva. Kui nad ei soovi kasutada alternatiivset lendu või kui marsruudi muutmine ei ole võimalik, on võimalik küsida raha tagasi.

Finnair toob Eesti kliente suvehooajal Helsingi sõlmpunkti kaudu ligi 70 Euroopa sihtkohta, viide Põhja-Ameerika sihtkohta ja kaheksasse Aasia sihtkohta. Tallinn-Helsingi lende pakutakse suvehooajal kuni üheksa korda päevas (58 korda nädalas), välja arvatud perioodil 19. juunist 14. augustini, mil liinil toimub 45 lendu nädalas. Tartu-Helsingi liin avatakse uuesti alates 28. märtsist, lennud hakkavad toimuma viis korda nädalas.

Euroopas on Finnairil tugev võrgustik, mis hõlmab peaaegu 70 sihtkohta, sealhulgas Lõuna-Euroopa puhkuse sihtkohti, nagu Alicante, Chania, Lissabon, Malaga, Nizza, Porto ja Rhodos, mida teenindatakse kord nädalas. Linnaelamusi otsivatele reisijatele sobiksid Finnairi vähemalt kaks korda päevas toimuvad lennud sellistesse Euroopa suurlinnadesse nagu Amsterdam, Berliin, Brüssel, Hamburg, London, Milano, Pariis, Praha ja Rooma. Skandinaavias ja Baltikumis pakub Finnair mitu korda päevas lende Stockholmi, Kopenhaagenisse, Oslosse, Riiga ja Vilniusesse.