Enne mistahes reisile minemist on oluline siht- ja transiidiriigi koroonapiirangud üle kontrollida, mida saab mugavalt teha näiteks Confido kodulehel asuva IATA Timatic rakenduse kaudu, ning vajaduse korral saab broneerida aja vajalikuks proovitulemuseks broneerimissüsteemis.

“Paraku teeb koroonaviirus endiselt mõnel pool maailmas suurt kahju ja seega võib testimisnõue mõnede riikide puhul veel pikalt edasi kesta,” selgitas Confido vaktsineerimis- ja testimistegevuse juht Martin Talu. Ta soovitas ühtlasi anda reisi paremaks õnnestumiseks PCR-proovi ka siis, kui sihtriik seda otseselt ei nõua.

Ameerika Ühendriigid, Tai kuningriik, Indoneesia ja teisedki maad nõuavad peale negatiivse proovitulemuse sisenemiseks ka vaktsineerimistõendit. “Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine on endiselt väga mõistlik ka siis, kui välismaale minekut plaanis pole, kuid reisile minnes on kaitsepookimine peaaegu vältimatu,” nentis Martin Talu.

Kel on proovi andmine viimasele minutile jäänud, siis Tallinnas Nautica, Rocca al Mare ja Lasnamäe Centrumi kiirkliinikus ning Tartu Lõunakeskuse kiirkliinikus on võimalik teha PCR-kiirtest, mille tulemuse ja reisisertifikaadi saab kätte kolme tunniga. PCR-kiirtesti tegemiseks on vaja broneerida aeg Confido broneerimissüsteemis.