Lennukite täitumus Venemaa ja Serbia vahelistel lendudel kasvas märtsi esimesel nädalal umbes 50% võrreldes sõjaeelse tasemega. Nende reisimine Lääne-Euroopa riikidesse, sealhulgas Prantsusmaale, Šveitsi, Itaaliasse ja Küprosele, on suurenenud peaaegu kaks kolmandikku, selgub piletimüügi trendide jälgija ForwardKeys andmetest, kirjutab Bloomberg.

Belgradi neutraalne suhtumine konflikti tähendab, et lennufirma Air Serbia võib teenindada Venemaad. Nende jätkuv lennutegevus on venelaste jaoks värav Euroopasse.

Belgradi lennujaama müügiagendi sõnul on lennuettevõtja alates sõja algusest eelmisel kuul vähemalt kahekordistanud Moskvasse ja Peterburi suunduvate lendude mahtu. "Me oleme muutunud sõlmpunktiks, üsna ootamatult," ütles anonüümseks jääda sooviv müügiagent. "Ma ei tunne end hästi, kui ma teiste õnnetusest kasu saan, aga see on uskumatu. Peaaegu kõik lennud on täis broneeritud ja pileti kõrge hind ei ole takistus."

Serbia president Aleksandar Vucic on lubanud jääda sõjas neutraalseks ja säilitada sidemed Moskvaga, vaatamata survele, mida riigile avaldatakse, et ta osaleks sanktsioonides.

Vaatamata õhuruumide sulgemisele ei ole venelastele reisimine Euroopa Liidu riikidesse keelatud. Endiselt on avatud ka mõned maismaaühendused, sealhulgas raudteeliin Soome ja maanteed Soome ja Lätti.

FlightRadar24 jälgib Air Serbia lende ja sealt on näha, et Belgradi lennukid suunduvad Moskvast läände üle Balti riikide, et vältida Ukrainat, ja suunduvad sealt lõunasse üle Poola, Slovakkia ja Ungari, mis kõik on katkestanud õhusidemed Venemaaga.

Venelased reisivad Belgradi kaudu enim Küprosele, Prantsusmaale, Šveitsi ja Itaaliasse, aga ka Sloveeniasse, Austriasse, Saksamaale, Hispaaniasse ja Suurbritanniasse, teatas ForwardKeys. Jaanuaris oli venelaste reisimine nendesse riikidesse marginaalne.

Allikas: Bloomberg

Jaga
Kommentaarid