Oma liinide peatamisest või ümbersuunamisest on teatanud juba paljud kruiisifirmad. Toome ära viimase info, mille kruiisifirmad on avalikkusele andnud. Esialgu on neist paar tükki teatanud Eesti sadamate külastamisest, aga kuna paljudel kruiisifirmadel on läbirääkimised uute peatuste teemal veel pooleli, võib arvata, et neid lisandub veelgi.

Viking River Cruises

Liin tühistab kõik 2022. aasta väljumised oma Kiievi, Musta mere ja Bukaresti marsruudil. Sellest on juba teavitatud reisijaid ja reisikonsultante, keda väljumiste tühistamine puudutab.

Scenic

Ettevõte on peatanud kõik Scenicu ja Emeraldi 2022. ja 2023. aastale planeeritud Venemaa jõekruiisid.

Norwegian Cruise Line

Kruiisiliin jätab Peterburi oma reiside peatuskohtade hulgast välja kõikidel 2022. aasta kruiisidel.

"See on suur pettumus, sest Peterburi on üks Läänemere peatuste kroonijuveele," ütles Norwegian Cruise Line Holdings'i tegevjuht Frank Del Rio otsust kommenteerides.

Norwegian Cruise Line-i pressiesindaja ütles, et kruiisiliin kinnitab asendussadamad peagi ning teavitab kõiki sellest mõjutatud kliente ja reisikonsultante niipea kui võimalik.

Atlas Ocean Voyages

Kruiisifirma Atlas Ocean Voyages korraldab käesoleva aasta hilissuvel kaks Balti kruiisi, kuid marsruute muudetakse, et Peterburi jääks välja. 26. augustil ja 7. septembril Hamburgist Kieli kulgevad reisid, mõlemad uhiuue laevaga World Navigator, külastavad Peterburi asemel Kotkat Soomes ja Mariehamni Ahvenamaal.

Lisaks hea uudis Eesti turismisektorile — 7. septembril algav kruiis teeb peatuse ka Saaremaal.

Windstar Cruises

Kõik kruiisifirma Windstar Cruises reisid Musta mere piirkonnas on tühistatud ja Läänemere marsruudid on muudetud, et vahetada Peterburi külastused mõne muu kui Venemaa sadama vastu.

Windstaril olid mais ja septembris planeeritud kaks reisi "Black Sea Sights and Turkish Delights", mille käigus oli kavas külastada Odessat, Sotšit ja teisi Musta mere sadamaid. Mõlemat kuupäeva muudetakse, marsruudi muutused on veel kooskõlastamisel.

Windstar oli 2022. aastal planeerinud ka viis Põhja-Euroopa reisi Läänemerel koos peatustega Peterburis. "Me töötame praegu asendussadamate kinnitamisega ja oleme tihedas kontaktis oma partneritega selles piirkonnas," ütles Windstar Cruises'i president Christopher Prelog. "Me seame esikohale ohutuse ja jälgime olukorda väga tähelepanelikult, muutes vajadusel marsruute."

Carnival Corp.

Selle kruiisifirma laevad muudavad marsruute, asendades Peterburi külastused lähinädalatel, kui on tehtud kokkulepped alternatiivsete sadamatega.

MSC Cruises

Kõik kruiisikompanii MSC Cruises Peterburi külastused on tühistatud. Maist oktoobrini pidid Venemaa linnu külastama neli laeva: Preziosa, Grandiosa, Poesia ja Virtuosa. MSC teatas, et on kontaktis võimalike alternatiivsete sadamatega, sealhulgas Stockholmi, Helsingi ja Tallinnaga.

Sea Cloud Cruises

Liin tühistas tänavused Peterburi külastused kolmemastilise laeva Sea Cloud Spirit jaoks. Peterburi külastused olid kavandatud neljal Balti kruiisil juunis ja juulis.

Princess Cruises

Ettevõte on muutnud 24 reisi marsruuti, mis pidid külastama Peterburi. Asendussadamad varieeruvad marsruuditi ja nendeks on Stockholm ja Visby Rootsis ning Gdanski Poolas.

Aida Cruises

Liin ei sõida enam Peterburi ja kohandab nelja 2022. aasta suvel sõitva laeva marsruute. Peterburi sadam asendatakse erinevate sadamatega, nende hulgas Riia, Kopenhaagen, Oslo ja Visby.

Tauck

Ettevõte on oma väikelaevade Peterburi ja Läänemere kruiisi marsruudilt Peterburi külastuse eemaldanud.

Seabourn

Peterburi on välja jäetud kuuest Seabourni Läänemere kruiisist. Asendussadamad varieeruvad reiside kaupa, kuid hõlmavad peatusi Göteborgis ja Helsingborgis (Rootsi), Ulvikis, Sandnessis, Farsundis ja Aalborgis (Norra) ning Amsterdamis.

Vaata videot kruiisifirma Atlas Ocean Voyages uuest luksuslaevast World Navigator, mis sel suvel Peterburi asemel Saaremaal peatub:

Allikas: Travel Weekly