Jet2 teatas, et Inglismaal ja Põhja-Iirimaal reisijatelt enam lennukis ja lennujaamas maskide kandmist ei nõuta, kuid Šotimaal reisivad 6-aastased ja vanemad reisijad peavad maski endiselt kandma.

"Reisijate ohutus on meie prioriteet, seega oleme loonud uued näomaskide kandmise eeskirjad, et reisijad teaksid täpselt, mida meiega reisides oodata," kirjutab Jet2 oma juhendis ja lisab: "Meie lennujaamades või lennukites ei ole näomaskide kandmine enam seadusega nõutav, kuid vastavalt Ühendkuningriigi valitsuse juhistele on maskikandmine nendes ruumides siiski soovituslik."

Otsuse maskikandmise kohustuse kaotamise kohta tegi Jet2 pärast seda, kui Ühendkuningriik loobus Inglismaal nõudest kanda avalikes kohtades näokaitset. Valitsus on andnud suunised, et "ettevõtjad võivad ise kehtestada oma nõuded näomaski kandmise kohta".

Teistes Ühendkuningriigi lennufirmades nagu British Airways ja Virgin Atlantic kehtib maskikohustus lennuki pardal endiselt.

"Kuigi Ühendkuningriigi eeskirjad on leevenemas, on British Airwaysiga lennates näomaski kandmine endiselt kohustuslik," kirjutab lennufirma. "Me jätkame seda poliitikat, et kaitsta meie kõige haavatavamaid kliente."

Allikas: Travel+Leisure