Romantika, mis enne Covid-19 pandeemiat opereeris ettevõtte Riia-Stockholmi laevaliinil, on seisnud Tallinnas Paljassaare sadamas alates märtsist 2020, opereerides lisaks mullu, 2021. aastal, ka keskmise ja pikema kestvusega prahilepingute alusel Vahemerel ja Ühendkuningriigis.  

 

Dokkimise käigus Turu laevaremonditehase (BLRT Repair Yards’ Ship Repair Yard) kuivdokis teostatakse laeval vastavalt klassiühingu  5-aastase perioodilise uuendustööde plaani kohaselt erinevaid tehnilisi hooldustöid, tehnosüsteemide kontrolle ning laeva veealuse korpuse hooldustöid, sealhulgas võllitihendite vahetus, veealuse korpuse klappide, pumpade, jahutite ja vööripõtkurite hooldus. Tehnohoolduse läbivad ka laeva peamasina reduktorid  ja  stabilisaatorid. Lisaks paigaldatakse laevale ballastvee puhastussüsteem (Ballast Water Treatment System - BWTS).  

 

“Romantika on meil juba järjekorras kuues laev, mis läbib korralise tehnohoolduse alates eelmise aasta detsembrikuust kokku kuue kuu jooksul. Meie plaanid näevad ette ühtekokku kaheksa laeva korralist dokkimist käesoleva aasta esimesel poolaastal ettevõtte laevastiku 5-aastase uuendamise kava raames, mis näeb ette, et kõik meie laevad läbivad kaks korralist hooldust viieaastase perioodi jooksul.   Seda mõistagi seetõttu, et meie laevad oleksid parimas võimalikus korras enne eelseisvat kevad-suvist hooaega, ning antud juhul Romantikat silmas pidades, et laev oleks heas tehnilises seisus peatselt algavaks pikaaegseks tšarteriks – et meie laevad võiksid jätkuvalt pakkuda suurepärast teenindust meie headele klientidele ja koostööpartneritele nii kodusel Läänemerel kui ka kaugematel vetel,” ütles Tallinki laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik.

 

Romantika prahitakse lepingupartnerile niinimetatud bareboat -lepingu alusel kolmeks aastaks, võimalusega prahilepingut täiendava aasta ja seejärel veel aasta võrra pikendada. Holland Norway Lines plaanib reisilaevaga opereerida rahvusvahelistel laevaliinidel Norra ja Hollandi vahel. 

 

Romantika prahtimisleping on kontsernile kuues leping alates 2021. aasta juunikuust. Lisaks on ettevõttele kuuluv laev Superfast IX (opereeritakse nime all Atlantic Vision) pikaajaliselt samalaadselt Romantika lepingule ilma meeskonnata ja tehnilise opereerimiseta prahitud Kanadasse. 

 

Ettevõtte Riia-Stockholmi laevaliini, mis on plaanis taasavada käesoleva aasta aprillist, teenindab ettevõte laevaga Isabelle