Saabuval päikeselisel nädalavahetusel täitub Käsmu kaptenite küla kauni muusikaga, sest algamas on taanihõnguline Viru Folk. Kuid lisaks folgikontsertidele saab rannakülas muudki teha ja näha.

Käsmu Filmi- ja Fotoprogramm (KÄFF) on ennekõike Taani filmide päralt. Linastuvad muuhulgas "Piramida kummitus", mis vaatleb Gröönimaa Piramida linna tõusu ja langust, taustaks Efterklangi muusika; "Ekspeditsioon maailma lõppu" - audiovisuaalne meditatsioon inimhinge piiramatust uudishimust ja avastamisrõõmust; "Linnaruum", mis uurib elu tänapäeva suurlinnades.

Keskkonnaprogramm viib folkijaid Lahemaa loodust nautima nii jalgsi kui jalgrattal. Jalgsimatkadele viib Lahemaa looduse ja kultuuriloo tundja Peeter Hussar, rattamatkale Martin Suuroja. Lisaks toimuvad öised nahkhiireretked Lauri Lutsariga ning Ain Mäesalu loeng Taani ja Eesti vanema ajaloo probleemidest.

Et meri on Käsmu lahutamatu osa, teevad merereise kaks viikinglaeva: "Aimar" ja "Äge", ajalooline kaluripaat, "Cumulus" purjekad, haabjad, kajakid ja RIB.

Teatrietendust „Eestlaste muistne lugu" mängib kolmel õhtul kell 18:30 Käsmu Meremuuseumi majakalaval rändteater Vaba Vanker, millele eelneb samuti kõigi festivalipäevade pärastlõunatundidel meremuuseumi tagusel rannal viikingite eluga tutvumise võimalus taaskehastajate avatud laagriplatsil.

Meremuuseumis ja selle esisel muruplatsil pakutakse mitmekülgset meelelahutust lastele.

Käsmusse on sel korral võimalik tulla ka organiseeritud heategevusliku rattasõidu või folgibussiga.