Reedel, 12. veebruaril avatav Tourest toimub traditsioonilises kohas Eesti Näituste messikeskuses ning rohkem kui 500 eksponenti mahutatakse kolme näitusehalli – peahalli, Puhka Eestis halli ning laupäeval-pühapäeval avatud lastehalli, kus noorematele reisihuvilistele pakutakse põnevat ajaviidet.

Sel aastal leiab Tourestile tulnud riikide seast esimest korda Tansaania ja Kõrgõzstani. Traditsiooniliselt on paljude pakkumistega esindatud Eesti lähinaabrid Läti, Leedu ja Soome, samuti mitmed eestlaste seas populaarsed soojamaasihtkohad, näiteks Türgi ja Tai.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul teevad paljud inimesed oma selle aasta puhkuseotsused just Tourestil, sest plaane pikalt ette planeerivatel reisihuvilistel on võimalik saada varajase tellija soodustusi ja hinnagarantiisid. “Näiteks on sel aastal väga hästi esindatud Türgi,” sõnas Lugus.

Mariann Lugus märkis, et ka Eesti siseturism on kasvamas ning seetõttu on messil esmaklassilise valikuga väljas paljud Eesti turismiettevõtted. “Eraldi kodumaistele pakkumistele pühendatud Puhka Eestis hallis on kohal on kõik maakonnad, kust leiab lisaks mitmetele soodsatele puhkamisvõimalustele rohkesti suurepäraseid pakette näiteks spaadesse,” ütles Lugus.

Tourest on Baltimaade vanim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess. Eelmisel aastal toimunud Tourestil käis kolme päeva jooksul kokku üle 30 000 inimese.