Raha kokkuhoid pagasikindlustuse pealt ei ole aga kuigi mõistlik, sest suur osa kahjudest, mida reisikindlustus hüvitab, on seotud just pagasitega. Tuleb ette nii pagasi hilinemist, kaotsiminekut aga ka väga sageli kahjustumist transpordi käigus.

Lisaks sellele, et Sinu pagasi sisu on õige summa valimisel varguse ja kahjustumise korral täielikult kaitstud, hüvitatakse pagasi hilinemisel ka hädavajalike esemete soetamise kulu. Osad kindlustusseltsid pakuvad pagasi hilinemisel kaitset spordivarustuse või näiteks peoriiete rentimise puhul. Samuti annab see kaitse ka reisidokumentide varguse korral. Selleks tuleb lisaks valida pagasikindlustuse lisakaitse.

Ekslikult arvatakse, et kindlustus kehtib vaid lennureisi ajal, tegelikult aga kogu reisiperioodi vältel, ka sihtkohas viibides. Olgu näiteks tegemist pagasi vargusega hotellist või tänavalt.

Ära jää hüvitisest ilma

Pagasikindlustuse summa valikul tuleks lähtuda kaasavõetavate esemete ja reisikohvri väärtusest. „Oluline on pöörata tähelepanu ka üksiku eseme väärtusele. Kindlustusseltsid arvestavad pagasikindlustuse summa kogu pagasi kohta, kuid üksiku eseme kahju korral hüvitatakse vaid kindel protsent kogu pagasikindlustuse summast, näiteks 50%,“ kommenteerib IIZI reisikindlustuse vanemspetsialist Moonika Kaste. Näiteks, kui oled pagasi kindlustanud 1000 € väärtuses, kuid kahjustada saab kaasa võetud fotoaparaat, siis hüvitatakse maksimaalselt vaid 50% ehk kuni 500 €. Sellises olukorras oleks hea pagasikindlustus teha summale 2000 €, siis on fotoaparaat väärtusega 1000 € kaitstud ning hüvitis piisav.

Kindlustusega oled Reisikunn. Kindlusta reis ja võida Samsonite reisikohver!
Võta sobivaim reisikindlustus IIZI kodulehelt või IIZI äpist!

Kindlustusvahenduse pakkuja on IIZI Kindlustusmaakler AS.
Tutvu tingimustega www.iizi.ee või pea nõu spetsialistiga 666 0300.

Jaga
Kommentaarid