Reisikindlustust tehes tuleb läbi mõelda kõik tegevused, mis reisil plaanis on, ja seejärel valida ka vajadusel lisakaitseid. Kindlustusseltside pakkumised, võttes aluseks nii hinna kui ka tingimused, võivad olla äärmiselt erinevad. Seega tuleb reisikindlustuse tegemisel meeles pidada, et kindlustust teed siiski iseendale ja arvestades enda heaolu. Alati ei tasuks kindlustuslepingut sõlmida üksnes hinda arvestades, vaid pöörata ka tähelepanu sellele, missugused on tingimused erinevate pakkumiste ja hinna taga.

Kui valid reisikindlustuse kõige soodsama hinna järgi, ei pruugi Sa olla aga parimal viisil kaitstud. Madalaimat hinda otsides tuleks minimaalselt valida meditsiiniabikindlustus, mis on eriti oluline reisides väljapoole Euroopa Liitu. Viisat nõudvatesse riikidesse minnes on see lausa kohustuslik.
Kindlasti tasuks kaaluda muretuks reisiks ka pagasi- ja reisitõrkekindlustuse valimist. Kui tegeled reisil olles spordi, töö või õppimisega, siis uuri lisainfot kindlustusspetsialistilt lisakaitsete kohta.
Näiteks kui on plaanis reisil tegeleda spordiga, tuleks juurde võtta spordi lisakaitse. Ka siis tasuks kaaluda lisakaitset, kui Sinu laps läheb välisriiki treeninglaagrisse, võistlustele või hoopis suusamäele talvemõnusid nautima. Lisakaitse puudumisel ei ole Sina ega laps sportimisel juhtunud õnnetuste korral kaitstud.

Kui soovid olla eriti ettenägelik, saab lisakaitsena võtta vastutuskindlustuse. Reisil olles võib tulla ette olukordi, mil keegi teine või kellegi teise vara saab kahjustada Sinu eksimuse tõttu. Vastutuskindlustuse lisakaitse eesmärk on kulude katmine kannatanule kindlustusseltsi poolt. Kui näiteks Sinu laps sõidab suusamäel otsa kolmandale isikule, lõhkudes tema spordivarustuse, siis tuleb lisakaitse puudumisel kulud kanda enda taskust.

IIZI reisikindlustuse spetsialist tõdeb, et kahjuks mõistetakse kindlustustingimuste olulisust hinna ees alles kahjujuhtumi toimumise korral. Reisikindlustuse tingimused määravad, kas reisikindlustus Sulle päriselt ka abiks on.

Reisikindlustus on Sinu valik! Võrdle erinevaid pakkumisi: www.iizi.ee

Jaga
Kommentaarid