Jaotises „Riia” saate tutvuda Läti pealinnaga. Riia on suurepärane puhkuse sihtkoht. See on arhitektuuri pärl oma unikaalses juugendstiilis, 800-aastase vanalinna, loomaaia ja muude vaatamisväärsustega.

Tutvustame teiel „Top 10”  spetsiaalselt valitud puhkuse sihtkohti. Need on unikaalsed loodusobjektid Lätis, näiteks Gauja rahvuspark, kus saab näha iidset saksa ristirüütlite lossi Turaidas, Läti pikimat jõge Koivat, kaljuseid kaldaid, õnne tehnoloogiat Aerodium ja muid objekte. Või näiteks Rundale loss, mis väljaspool Peterburi on suurim loss piirkonnas. Top 10-st leiate ka teisi tähelepanuväärseid objekte, näiteks Kuldīga vanalinna, liivarannad Jurmalas, arhitektuuri pärlid ja teised sihtkohad.

Kurzeme on kultuuriajalooline piirkond Läti lääneosas. Piirkonna uhkus on metsad, Läänemere järsud pangad, muljet avaldav sõjaväe pärand – Irbene radar ja Liepāja Sõjasadam. Kurzeme väikelinnad võluvad oma unikaalsusega.
Zemgale on kultuuriajalooline piirkond Läti keskosas. Zemgale on Läti leiva ait, siin võib ka ilusaid losse imetleda – Rundāle lossi ja Jelgava lossi.

Vidzeme on kultuuriajalooline piirkond Läti kirdeosas. Vidzemes võib leida iidsed linnad, Sigulda ja Cēsise, Läti kõrgeima tipu Gaiziņši, mis on suurepärane koht talispordiks.

Latgale aga on kultuuriajalooline piirkond Läti kirdeosas. See on tuntud ka kui siniste järvede maa paljude järvede tõttu selles piirkonnas. Latgale on ainulaadne koht oma õigeusu kirikute, Aglonas toimuvate katoliku usupühade ja kuulsate savitoodetega.
Need on vaid mõned tuhandetest puhkuse sihtkohtadest. 

Tüdrukud Liepāja rannas

Riia vanalinn öösel

Raba

Daugavpilsi purskkaevud

Venta juga Kuldīgas

Zvārta kalju Vidzemes

Jaga
Kommentaarid