29. augusti õhtul avavad muuseumid ja teised põnevad kohad oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada aasta suurimat Eesti muuseume ühendavat ettevõtmist — muuseumiööd. Sel õhtul on kõigile sissepääs tasuta.

Samal ajal muuseumiööga leiab üle Eesti aset muinastulede öö. Päikeseloojangul kell 20.30 süüdatakse lõkked üle Eesti. Mõlema öö sündmused on toodud ühele kaardile, kaardiga saab tutvuda ürituste veebilehtedel ning kaardirakenduses Navicup, mis aitab telefoniomanikul õhtu jooksul liikvel olles leida tee endale lähimate lõkke- ja muuseumisündmusteni.

Koguperesündmus on pühapäevane jäätisepidu Tallinna lauluväljakul, kust igaüks võib leida mõne seni maitsmata jäätise ning osaleda pere ja sõpradega meelelahutusprogrammis. Pealinn rõõmustab publikut veel 28. augustil Patareivi ja Tallinn Food Truck Festivaliga ning 29. augustil Koplifesti ja Kultuuriööga.

Tartu segab kunstivaldkondi festivalil Tartu Interdistsiplinaar ning rikkalik kontserdi- ja ööklubiprogramm ootab Aparaaditehase festivalil. Narvas pakuvad spordi- ja kultuuriüritusi suvepäevad ning värskeid maitseid jagab hoidistefestival Suvi Purki.

28. augustist 6. septembrini annab Viljandi orelifestival hea põhjuse külastada Eesti kirikuid ning kuulata väärt Eesti muusikat läbi sajandite, rahvamuusikast Eesti heliloojate uudisteosteni. Oreliga moodustavad ootamatuid kooskõlasid muud keel- ja puhkpillid, lauljad, elektroonika.

Rakvere linnavalitsus toob samuti 28. augustist 6. septembrini oma hoovi Euroopa kinokunsti. Tasuta Sumedate Suveõhtute Filmifestival võiks olla üks sündmus, kust Lääne-Virumaale juhtudes läbi põigata.

Laupäeval, 29. augustil lõpetab XVI Tallinna kammermuusika festival. Seekord on teemaks „Põhjala perspektiivid“ põhirõhuga Skandinaavia ja Eesti heliloojate loomingul. Samuti 29. augustini toimuv Corelli Music Festival „Tallinna tornid” 10 ühendab iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti” seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad — kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani.

30. augustini kestab Tallinn Music Week — Põhja ja Balti regiooni suurim siseruumides toimuv muusikafestival, kus astub üles ligi 200 Eesti ja välismaist artisti erinevatest muusikalistest žanritest. Üle Tallinna toimuvad linnalava kontserdid, vestlussari “TMW jutud”, restoranifestival “TMW maitsed” ja kaasaegse kunsti programm “TMW kunst”.

2. septembril alustab Nargenfestival, mis seekord viib üle Eesti Pärdi Päevad, tippmuusika tippesituses kõlab Tallinnast Hiiumaani kuni 11. septembrini.

Samuti on parim aeg sõita saartele, kus mere tõttu kestab suvi kuni kuu kauem kui mujal Eestis — näiteks 3. septembril algab 11 päeva kestev Saaremaa Toidufestival.