2016. aastal hakkas Malmö linnast pärit kollektiiv AnonyMouse rajama linnatänavatele miniinstallatsioone hiirtele, mis on inspireeritud Astrid Lindgreni ja Beatrix Potteri lugudest ning Walt Disney ja Don Bluthi filmidest.

Praeguseks on nad teinud üle 25 installatsiooni nelja erinevasse Rootsi linna, aga mõne ka Lõuna-Prantsusmaale ja Iiri meres asuvale Mani saarele. "Usume, et mingil hetkel on enamik lapsi soovinud uskuda, et kuskil on olemas ka paralleelmaailm, kus pisikesed loomad elavad üsna sarnaselt meile endile, aga taaskasutavad sealjuures asju, mis me oleme ära kaotanud," selgitas AnonyMouse reisiportaalile. "Seetõttu üritame kasutada ka paljusid inimeste asju, näiteks šampanjapudeli korke, millest on saanud tool, tikutopsist laud, merekarbist lambikuppel ja margist maal. Kui alustasime, kulus meil kolm kuud, et üks stseen valmis teha, aga nüüd, kui oleme hoo sisse saanud, õnnestub see märkimisväärselt kiiremini."

Kollektiiv installeerib oma tööd keset ööd ega avalda kunagi päris täpset installatsiooni asukohta, kuid nende fännidele lausa meeldib otsida fotodelt vihjeid, et järjekordne töö üles leida. "Meie põhiline eesmärk on tuua laste ja jalakäijate ellu pisut maagiat ning inspireerida neid muutma oma kodutänavat paremaks," loodab AnonyMouse. "Me usume, et üks osa meie installatsioonide võlust ongi see, et neid oleks võinud ehitada kes iganes ning samuti see, et keskendutakse stseenidele, mitte nende loojatele."