Hetkel pole teada, millal ja kuidas koroonaviiruse pandeemia lõppeb. Eksperdid eeldavad, et kui olukord on paranenud, siis tahavad inimesed näha muutusi. Siin on mõned asjad, mis on reisitööstuses tulevikus tõenäoliselt teistmoodi.

Kruiisipiletite hinnad langevad

See on hea uudis inimestele, kellele meeldib laevareisidel käia. Cornelli Ülikooli ärinduse professori Christopher Andersoni sõnul kujuneb laevaettevõtete suurimaks katsumuseks uute klientide saamine. Ta pakkus välja, et abiks võib olla praegu ehitusel olevate laevade ümberplaneerimine. Anderson arvab, et väiksem maksimaalne reisjate arv laeval aitab inimestel ennast turvalisemalt tunda.

Puhtus on olulisem kui varem

Andersoni sõnul tuleb kõikidel majutusasutustel muuta karmimaks puhtuse kontrolli. Üldkasutuses olevaid kohti hakatakse regulaarsemalt desinfitseerima. Veel on tõenäoline, et käte puhastusvahendeid näeb igal pool. Need tegevused aitavad luua inimestes turvatunnet.

Hotellitubade hinnad langevad

Juba praegu on USAs hotellitubade hinnad langenud ligi 30%. Eeldatakse, et hinnalangus jätkub. Minevikus on taoliste kriiside ajal hotellitubade hindade taastumine võtnud aega kaks korda kauem kui nende langemine. Siiski usutakse, et enamik hotellikette tulevad kriisist välja.

Reisijad eelistavad hotelle rendimajadele

Andersoni sõnul päästab hotelle ka see, et erinevate majade ja korterite rendiga tegelevad ettevõtted ei pruugi suuta tagada karmimatest puhtuse reeglitest kinnipidamist. Inimesed valivad aga sellisel juhul hotellid, kuna seal on nende turvalisus tagatud.

Inimesed otsivad odavaid lende ja tühjemaid lennukeid

Anderson on öelnud, et inimesed tunnevad ennast tühjemas lennukis turvalisemalt. Ta lisas, et reisimise kiiremaks taastumiseks peaksid lennufirmad oma hindu kõvasti alandama. Juba praegu on mitmed ettevõtted teatanud, et ei kavatse tulevikus lennuki pardal jooke ega sööke pakkuda ning inimkontakti vähendamiseks jäetakse keskmise rea istmed tühjaks.

Ärireisid toetavad lennufirmade taastumist

Eksperdid usuvad, et personaalsed pakkumised võivad aidata inimestel reisimist taasavastada. Seda eriti ärireiside puhul. Anderson usub, et inimesed vajavad personaalsemat lähenemist. Ta lisas, et inimesed tahavad võimalikult kiirelt ja mugavalt oma tavalist äritegevust jätkata.

Ajutiselt paindlikum lennureiside planeerimine

Anderson eeldab, et lennufirmad, kes puhangu alguses andsid inimestele koheselt võimaluse oma lende edasi lükata või tühistada, teevad seda ka edasipidi. Kuid loomulikult mitte igavesti. Anderson usub, et järgmisel aastal saavad ettevõtted oma vana rütmi tagasi.

Probleemidele teise pilguga vaatamine

Kõiges halvas on ka midagi head. Inimesed näevad selgemalt probleeme, mis tegelikult olid olemas juba enne koroonapuhangut. Kõige rohkem räägitakse massiturismist ja keskkonnasäästlikusest. Peale kriisi saab nendele teemadele läheneda vastutustundlikumalt ja eetilisemalt.

Allikas: edition.cnn.com