1. Medellin, Colombia

Igal augustil toimub selles linnas kohalike talunike vahel võistlus, mille eesmärgiks on ehitada suured lillekompositsioonid. Hiiglaslikud lillekimbud asetatakse puidust kaubaaluste peale, mida kantakse elava muusika saatel linnatänavatel toimuval paraadil.

2. Furano, Jaapan

Seal asuvas Tomita farmis kasvab suurtel põldudel lavendel koos punaste ja oranžide moonide ning roosa põisrohuga. Nendest lilledest moodustuvad ilusad vikerkaare värvilised põllud. Lavendli õitsemise hiilgeaeg jääb juulikuusse. Kindlasti tasub külastada ka sealset lavendli teemalist suveniiripoodi, kust saab soetada asju seepidest kuni jäätiseni.

3. Marrakech, Maroko

Sellest linnast võib leida lausa 54 avaliku aeda. Linnast 6 tunni kaugusel asub rooside org, kus on matkajatel võimalik näha, kuidas roosinuppe korjatakse ja kuivatatakse. Hiljem valmistatakse nendest näiteks eeterlike õlisid ja roosivett. Lisaks toimub seal iga aasta maikuu alguses rooside festival.

4. Kaplinn (Cape Floral Kingdom), Lõuna-Aafrika

See koht meelitab nii fotograafe kui taimeteadlasi. Tegu on ühe UNESCO bioloogilise mitmekesisuse tippkeskusega. Hilissuvel tasub külastada veel Namaqua rahvusparki, kus silmapaistvaid lillepõlde imetleda saab.

5. Arizona-Sonora kõrb, Arizona, Ameerika Ühendriigid

Tucsoni lähedal kõrbes asuvad Saguaro rahvuspark ja Arizona-Sonora kõrbemuuseum. Viimane on koduks kaktuse-, rahvuslike metsalillede- ja liblikaaiale. Selles tavatult külluslikus kõrbes õitseb alati midagi. Näiteks maikuus saab näha, kuidas kaktused õide puhkevad.

6. Keukenhof, Holland

Selles linnas toimub igal kevadel suur tulbifestival. Tulpide hiilgeaeg jääb küll aprilli keskele, kuid tegelikult kestab hooaeg märtsi lõpust mai keskpaigani. Keukenhofist leiab ligi seitse miljonit tulpi. Sealhulgas ka suur tulbimosaiik Vincent Van Goghi näost.

7. Toscana, Itaalia

Roseto Finischi on botaanikaaed, mis võtab enda alla 4000 m² Toscana kesklinnast. Sealt leiab palju erinevaid roosisorte, mis kõik on gruppidesse jaotatud ning iga taime juures on kirjas ladina keelne nimetus ja aasta, millal taim inimestele tuntuks sai. Jalutades selles botaanikaaias saab tunda sõnaotseses mõttes tuhandete rooside lõhna. Rooside õitsemise hiilgeaeg on maikuus.

8. Chiang Mai, Tai

Chiang Mais toimub igal aastal lillefestival, mida võib nimetada isegi iluvõistluseks. Jõel liiguvad lillepaadikesed, mis on tehtud saialilledest, rebaseheinast ja krüsanteemidest. Tänaval kõnnivad noored Tai naised, kellel on seljas maani ulatuvad kleidid. Käes kannavad nad orhideede korvi. Paraadi meeleolu hoiab üleval kohaliku keskkooli puhkpilliorkester.

9. Crested Butte, Colorado, Ameerika Ühendriigid

Crested Butte on tuntud suurepärase vaatega alpidele ning oma esmaklassiliste võimalustega suusatamiseks. Kuid juulis toimub linnas metsalillede festival, mille ajal täituvad mäenõlvad roosa, oranži ja kuldsega. Festival on toimunud juba 33 aastat.

10. Giverny, Prantsusmaa

Claude Moneti maja juures asub imeilus aed. Sinna viib kitsas rada, mida piiravad mungalilled. Aias asuvas tiigis on võimust võtnud vesiroosid. Monet on ise seda aeda kujundanud ja hooldanud. Seega peaks seal jalutades kindlasti kaamera käepärast olema, sest tegu on tõelise kunstiteosega. Aed suletakse talveks, kuid kevade alguses avatakse taas.

11. Kauai, Hawaii

Kauai'l liikudes leiab alati midagi, mis õitseb. Siiski leiab sealt kõige rohkem silmailu kevadel ja suvel. Külastada tasub kindlasti McBryde'i aia bioloogilise mitmekesisuse rada. See algab tunneliga, kus tutvustatakse taimede evolutsiooni ning jätkub lühikese matkaga.

12. Mainau saar, Saksamaa

Seda saart tuntakse ka lillesaarena. Seal on umbes hektari suurune ala täis ilusaid lilli. Märtsi lõpus hakkavad õitsema priimulad, nartsissid ja tulbid. Mai lõpu poole puhkevad õide asalead ja rododendronid.

Allikas: travelandleisure.com